Borçlardan başkan ve yöneticiler sorumlu olacak

Spor 26.01.2021 - 12:31, Güncelleme: 26.01.2021 - 12:31
 

Borçlardan başkan ve yöneticiler sorumlu olacak

Borçlardan başkan ve yöneticiler sorumlu olacak

Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasa Teklifi"nde sona gelindi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, geçtiğimiz hafta yapılan çalıştay sonrası teklif metni de şekillendi. Teklifin futbol sezonu bitmeden Meclis'e sunulması bekleniyor.  Spor kulüplerinin dernek statüsünden çıkarılıp şirketleşmesinin önünü açan düzenlemeye göre, yönetimlerin sorumlulukları artırılacak. Her yönetim kendi dönemine ait, bütçe dışı harcamalardan sorumlu olacak.  KULÜPLERİN DENETİMİ KAMU ELİYLE YAPILACAK Teklif taslağına göre, altı aydan fazla hapis cezası almış ya da affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, anayasal düzene ve devlet sırlarına karşı işlenen suçlar ile yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olanlar kulüplerin yönetim kademesinde görev alamayacak.  Kulüplerin denetimi kamu eliyle yapılacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı Tahkim, Profesyonel Futbol Disiplin ve Merkez Hakem Kurulu bağımsız hale getirilecek.  İllerde 15 kulüp birleşerek "Spor Kulüpleri Federasyonu", ülke genelinde de en az 30 federasyonun katılımıyla "Spor Kulüpleri Konfederasyonu" kurulabilecek.  Her federasyonun yönetiminde ilgili spor branşının milli sporcuları yer alacak.
Borçlardan başkan ve yöneticiler sorumlu olacak

Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasa Teklifi"nde sona gelindi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, geçtiğimiz hafta yapılan çalıştay sonrası teklif metni de şekillendi. Teklifin futbol sezonu bitmeden Meclis'e sunulması bekleniyor.  Spor kulüplerinin dernek statüsünden çıkarılıp şirketleşmesinin önünü açan düzenlemeye göre, yönetimlerin sorumlulukları artırılacak. Her yönetim kendi dönemine ait, bütçe dışı harcamalardan sorumlu olacak. 

KULÜPLERİN DENETİMİ KAMU ELİYLE YAPILACAK

Teklif taslağına göre, altı aydan fazla hapis cezası almış ya da affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, anayasal düzene ve devlet sırlarına karşı işlenen suçlar ile yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olanlar kulüplerin yönetim kademesinde görev alamayacak.  Kulüplerin denetimi kamu eliyle yapılacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı Tahkim, Profesyonel Futbol Disiplin ve Merkez Hakem Kurulu bağımsız hale getirilecek.  İllerde 15 kulüp birleşerek "Spor Kulüpleri Federasyonu", ülke genelinde de en az 30 federasyonun katılımıyla "Spor Kulüpleri Konfederasyonu" kurulabilecek.  Her federasyonun yönetiminde ilgili spor branşının milli sporcuları yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.