Yıldız, “Andımız, ulus bilincimizi canlı tutuyor!”

Siyaset 17.03.2021 - 13:32, Güncelleme: 17.03.2021 - 13:32
 

Yıldız, “Andımız, ulus bilincimizi canlı tutuyor!”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozması ve Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan kararla birlikte, devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılması hakkında açıklama yaparak karara tepki gösterdi.

Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozması ve Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan kararla birlikte, devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılması hakkında tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, andımız kararı ile ilgili tepkisini dile getirdi. Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Andımız, Atatürk döneminde 10 Mayıs 1933 tarihinden itibaren okunmaya başlandı. 1972 ve 1997 yıllarında sözlerinde bazı değişiklikler yapıldı. Yukarıda aktardığımız sözler 1997 yılına ait. Her sabah öğrencilerimiz, gür bir sesle söyledikleri Andımız'la birlikte derslerine başlardı. Milli kimliğimiz olan Andımızın kaldırılması, 2012 yılında gündeme gelerek ve AK Parti hükümetinin kararıyla önce ortaokullarda, 2013 yılında da ilkokul ile birlikte tamamen kaldırıldı. “MİLLETİMİZİN BİR ADI YOK MU?” "Milletimiz"in bir adı yok mudur? Etnik ve dinsel aidiyetin ötesinde hep birlikte Türk Milleti olduğumuzu hatırlatan, ulus bilincimizi canlı tutan Andımız, ülke bütünlüğü içinde, vatan sevgisini, Cumhuriyet ideallerini içinde barındırır. İktidar ve küçük ortağı Cumhuriyet'in değerleri ve milletimizin kazanımlarıyla kavga etmek gibi beyhude çaba içinde olsalar da biz bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele, özünü her şeyden çok sevenlerle, Milletini özünden çok sevenlerin mücadelesidir. "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünden rahatsız olanlara; O rahatsızlığı vermeye devam edeceğiz. Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün madalyalardaki figüründen rahatsız olanlar; Bir gün yeniden o rahatsızlığı yaşayacaksınız. Sözlerimin sonunda tekrarlıyorum; Tek Devlet değil Türk Devleti, Tek Millet değil Türk Milleti, Tek Bayrak değil Türk Bayrağı!” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozması ve Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan kararla birlikte, devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılması hakkında açıklama yaparak karara tepki gösterdi.

Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozması ve Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan kararla birlikte, devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılması hakkında tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, andımız kararı ile ilgili tepkisini dile getirdi. Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Andımız, Atatürk döneminde 10 Mayıs 1933 tarihinden itibaren okunmaya başlandı. 1972 ve 1997 yıllarında sözlerinde bazı değişiklikler yapıldı. Yukarıda aktardığımız sözler 1997 yılına ait. Her sabah öğrencilerimiz, gür bir sesle söyledikleri Andımız'la birlikte derslerine başlardı. Milli kimliğimiz olan Andımızın kaldırılması, 2012 yılında gündeme gelerek ve AK Parti hükümetinin kararıyla önce ortaokullarda, 2013 yılında da ilkokul ile birlikte tamamen kaldırıldı.

“MİLLETİMİZİN BİR ADI YOK MU?”

"Milletimiz"in bir adı yok mudur? Etnik ve dinsel aidiyetin ötesinde hep birlikte Türk Milleti olduğumuzu hatırlatan, ulus bilincimizi canlı tutan Andımız, ülke bütünlüğü içinde, vatan sevgisini, Cumhuriyet ideallerini içinde barındırır. İktidar ve küçük ortağı Cumhuriyet'in değerleri ve milletimizin kazanımlarıyla kavga etmek gibi beyhude çaba içinde olsalar da biz bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele, özünü her şeyden çok sevenlerle, Milletini özünden çok sevenlerin mücadelesidir. "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünden rahatsız olanlara; O rahatsızlığı vermeye devam edeceğiz. Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün madalyalardaki figüründen rahatsız olanlar; Bir gün yeniden o rahatsızlığı yaşayacaksınız. Sözlerimin sonunda tekrarlıyorum; Tek Devlet değil Türk Devleti, Tek Millet değil Türk Milleti, Tek Bayrak değil Türk Bayrağı!” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.