19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Yaşatır diyorduk ancak bir gece yarısı feshedildi!”

Siyaset 20.03.2021 - 12:52, Güncelleme: 20.03.2021 - 12:52
 

“Yaşatır diyorduk ancak bir gece yarısı feshedildi!”

İYİ PARTİLİ BAŞKANDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİNE TEPKİ;

Uluslararası bir sözleşme özelliği taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge tepki gösterdi. Dönge, “İstanbul Sözleşmesi’ yaşatır diyerek bunun için mücadele veriyorduk. Ancak İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı feshedildi” dedi. Türkiye, 'İstanbul Sözleşmesi' adıyla bilinen 'kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden, Resmi Gazete'de yayımlanan 3718 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile ayrıldı. Karara her kesimden tepki gelirken, bir tepki de İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge’den geldi. Dönge, 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her gün kadınların erkek şiddetine uğradığı, kendilerini güvensiz hissettiği zamanlarda ‘İstanbul Sözleşmesi’ yaşatır diyorduk. Bunun için mücadele veriyorduk. Ve İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı feshedildi. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayıp ülkeyi kocaman bir kadın mezarlığından kurtarmaya çalışmak yerine sözleşmeden çekilme kararı alınmıştır. “TÜRKİYE, CİNSİYETÇİLİĞE DEVLET ELİYLE ONAY VERDİ” “Türkiye, bugün kadınları değil, katilleri savunarak şiddete, cinsiyetçiliğe devlet eliyle onay verdi. Bu eril devlet ve yobaz zihniyet adına dövüle sövüle, vurularak, parçalanarak bu dünyaya veda eden şiddet mağduru bütün kadınlar için mahcup ve üzgünüm. TBMM’de “Uluslararası sözleşme” statüsünde kanun olarak kabul edilen, mecliste kabul edilen bu uluslararası sözleşme, bir kararname ile kaldırılamaz! Kadınların değil faillerin yanındayız diyenler tarihe hesap verecekler. Biz kadınlar, mücadelemizi daha büyük kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı
İYİ PARTİLİ BAŞKANDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİNE TEPKİ;

Uluslararası bir sözleşme özelliği taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge tepki gösterdi. Dönge, “İstanbul Sözleşmesi’ yaşatır diyerek bunun için mücadele veriyorduk. Ancak İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı feshedildi” dedi.

Türkiye, 'İstanbul Sözleşmesi' adıyla bilinen 'kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden, Resmi Gazete'de yayımlanan 3718 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile ayrıldı. Karara her kesimden tepki gelirken, bir tepki de İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge’den geldi. Dönge, 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her gün kadınların erkek şiddetine uğradığı, kendilerini güvensiz hissettiği zamanlarda ‘İstanbul Sözleşmesi’ yaşatır diyorduk. Bunun için mücadele veriyorduk. Ve İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı feshedildi. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayıp ülkeyi kocaman bir kadın mezarlığından kurtarmaya çalışmak yerine sözleşmeden çekilme kararı alınmıştır.

“TÜRKİYE, CİNSİYETÇİLİĞE DEVLET ELİYLE ONAY VERDİ”

“Türkiye, bugün kadınları değil, katilleri savunarak şiddete, cinsiyetçiliğe devlet eliyle onay verdi. Bu eril devlet ve yobaz zihniyet adına dövüle sövüle, vurularak, parçalanarak bu dünyaya veda eden şiddet mağduru bütün kadınlar için mahcup ve üzgünüm. TBMM’de “Uluslararası sözleşme” statüsünde kanun olarak kabul edilen, mecliste kabul edilen bu uluslararası sözleşme, bir kararname ile kaldırılamaz! Kadınların değil faillerin yanındayız diyenler tarihe hesap verecekler. Biz kadınlar, mücadelemizi daha büyük kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.