19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çevrimiçi destekle tiyatroyu yaşat

Gebze 28.03.2021 - 15:51, Güncelleme: 28.03.2021 - 15:51
 

Çevrimiçi destekle tiyatroyu yaşat

Çevrimiçi destekle tiyatroyu yaşat

Ülkemizde bir yılı geride bırakan pandemi sürecinin en ağır darbeyi vurduğu alanlardan kültür sanatın tiyatro dalında, gerek tiyatro toplulukları gerek tiyatrocuların varlıklarını, sanatlarını ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için sıradışı etkinliklerden biri Gebze’de gerçekleşti. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Gebze’den sekiz sivil toplum örgütü pandemide can çekişen tiyatro için Türkiye’ye çağrıda bulundu. GEBZE’DEN KIVILCIM YAKIYORUZ Açıklamada özetle, “Bir yılın sonunda anlıyoruz ki halkın desteği olmadan tiyatromuzun yaşama şansı yok. Bu noktada tüm sivil toplum örgütlerine büyük görev düşüyor. Hiç olmazsa bu gösterilere (çevrimiçi) bilet alarak hem izleyicilerin hem de tiyatrocuların yaralarına merhem olunabilir. Tiyatromuz yaşatılabilir. Şimdi seferberlik zamanı. Her ay bir ildeki sivil toplum örgütleri bir oyuna bilet alarak destek olabilir. Biz Gebze’den bir kıvılcım yakıyoruz. Tüm Türkiye’ye yayılması dileğiyle” denildi. SEKİZ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ İMZA ATTI “Türkiye’deki tüm sivil toplum örgütlerine açık mektup/açık çağrı” başlığıyla yapılan açıklamada hazırlanan metine Atatürkçü Düşünce Derneği - ADD Gebze Şubesi, Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi - BİLKAR, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği - ÇYDD Gebze Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube, Eğitim-Sen Gebze Şubesi, Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği, Tüm Emekli-Sen Gebze Şubesi imza attı. BİLKAR Yönetim Kurulu Üyeleri Derya Ağdaş ve Fatih Erdaş tarafından okundu.    
Çevrimiçi destekle tiyatroyu yaşat

Ülkemizde bir yılı geride bırakan pandemi sürecinin en ağır darbeyi vurduğu alanlardan kültür sanatın tiyatro dalında, gerek tiyatro toplulukları gerek tiyatrocuların varlıklarını, sanatlarını ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için sıradışı etkinliklerden biri Gebze’de gerçekleşti. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Gebze’den sekiz sivil toplum örgütü pandemide can çekişen tiyatro için Türkiye’ye çağrıda bulundu.

GEBZE’DEN KIVILCIM YAKIYORUZ

Açıklamada özetle, “Bir yılın sonunda anlıyoruz ki halkın desteği olmadan tiyatromuzun yaşama şansı yok. Bu noktada tüm sivil toplum örgütlerine büyük görev düşüyor. Hiç olmazsa bu gösterilere (çevrimiçi) bilet alarak hem izleyicilerin hem de tiyatrocuların yaralarına merhem olunabilir. Tiyatromuz yaşatılabilir. Şimdi seferberlik zamanı. Her ay bir ildeki sivil toplum örgütleri bir oyuna bilet alarak destek olabilir. Biz Gebze’den bir kıvılcım yakıyoruz. Tüm Türkiye’ye yayılması dileğiyle” denildi.

SEKİZ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ İMZA ATTI

“Türkiye’deki tüm sivil toplum örgütlerine açık mektup/açık çağrı” başlığıyla yapılan açıklamada hazırlanan metine Atatürkçü Düşünce Derneği - ADD Gebze Şubesi, Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi - BİLKAR, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği - ÇYDD Gebze Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube, Eğitim-Sen Gebze Şubesi, Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği, Tüm Emekli-Sen Gebze Şubesi imza attı. BİLKAR Yönetim Kurulu Üyeleri Derya Ağdaş ve Fatih Erdaş tarafından okundu.

 

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.