Eski amirale, Erdoğan’a hakaretten 7 yıl ceza!

Asayiş 31.03.2021 - 17:21, Güncelleme: 31.03.2021 - 17:21
 

Eski amirale, Erdoğan’a hakaretten 7 yıl ceza!

Eski amirale, Erdoğan’a hakaretten 7 yıl ceza!

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’nda darbe girişiminde etkin rol alan eski Tuğamiral Hayrettin İmren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’ndaki eylemler nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hayrettin İmren, Kocaeli 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen hakaret davasının duruşmasına Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Cumhurbaşkanı avukatı Halit Çokan da hazır bulundu. Hayrettin İmren savunmasında iddianamede isnat edilen suçlamayı kabul etmediğini yazılı savunmalarını mahkemeye ibraz ettiğini, olay günü de Cumhurbaşkanına hakaret içeren bir söz söylemediğini iddia ederek beraatini istedi. PEŞPEŞE SÖYLEMLERDE BULUNDUĞU İÇİN… Savcı mütalaasında, Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine kamu davası açıldığını, mahkemenin 25 Ekim 2018 günü kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ederek şeref ve saygınlığını rencide edecek ifadelerde bulunduğunu, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, İmren'in hakaret suçunu alenen işlenmesi nedeniyle 4 yıl 8 ay hapse çarptırdı, eylemini zincirleme olarak gerçekleştirmesi nedeniyle de cezayı 7 yıla çıkardı.  
Eski amirale, Erdoğan’a hakaretten 7 yıl ceza!

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’nda darbe girişiminde etkin rol alan eski Tuğamiral Hayrettin İmren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’ndaki eylemler nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hayrettin İmren, Kocaeli 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen hakaret davasının duruşmasına Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Cumhurbaşkanı avukatı Halit Çokan da hazır bulundu. Hayrettin İmren savunmasında iddianamede isnat edilen suçlamayı kabul etmediğini yazılı savunmalarını mahkemeye ibraz ettiğini, olay günü de Cumhurbaşkanına hakaret içeren bir söz söylemediğini iddia ederek beraatini istedi.

PEŞPEŞE SÖYLEMLERDE BULUNDUĞU İÇİN…

Savcı mütalaasında, Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine kamu davası açıldığını, mahkemenin 25 Ekim 2018 günü kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ederek şeref ve saygınlığını rencide edecek ifadelerde bulunduğunu, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, İmren'in hakaret suçunu alenen işlenmesi nedeniyle 4 yıl 8 ay hapse çarptırdı, eylemini zincirleme olarak gerçekleştirmesi nedeniyle de cezayı 7 yıla çıkardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.