İşçi Bayramı 30 Nisan’da kutlanacak!

Gündem 12.04.2021 - 11:55, Güncelleme: 12.04.2021 - 11:55
 

İşçi Bayramı 30 Nisan’da kutlanacak!

Gebze Sendikalar Birliği’nde bileşenler, İşçi Bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Mücadele Gününü kutlayacak. Bu yıl Cumartesi gününe denk gelen olan 1 Mayıs Emek ve Mücadele Günü Pandemi tedbirleri kapsamında 30 Nisan Cuma günü kutlanacak.

Türkiye’de 1989 bahar eylemleri ile birlikte kurulan sendika birlikleri arasında yer edinen, o tarihte kurulup bugüne kadar varlığını koruyan tek sendikal birlik olan Gebze Sendikalar Birliği, bu yıl da Emek ve Mücadele Günü olan İşçi Bayramı’nı kutlayacak. İşçi Bayramı nedeniyle toplanan  Gebze Sendikalar Birliği, bu yıl 1 Mayıs’ın Cumartesi gününe denk gelmesi ve pandemi kapsamında hafta sonu günlerinin yasaklı olmasından ötürü 30 Nisan Cuma günü gerçekleşmesini kararlaştırdı. Toplantıda ay sonuna kadar bildiri ve el afişleriyle gerek işyerleri gerekse merkezi yerlerde duyurular yapılması da kararlaştırılırken, toplantı Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği sözcüsü Eyüp Akdemir’in ev sahipliğinde Petrol-İş Gebze’de gerçekleşti.  SENDİKALARDAN TOPLANTIYA DESTEK Öte yandan Toplantıya memur sendikalarından Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin ile birlikte işçi sendikalarından Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve 1 No’lu Şube Sekreteri Fehmi Elmacı, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç ve Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek  katıldı. GSB’nin diğer bileşenleri şöyle: Kristal-İş, Tez Koop-İş, Tek Gıda-İş, Gıda-İş, Tümtis, Lastik-İş, Nakliyat-İş, Tes-İş, DGD-SEN, Türk Eğitim-Sen, Hizmet-İş
Gebze Sendikalar Birliği’nde bileşenler, İşçi Bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Mücadele Gününü kutlayacak. Bu yıl Cumartesi gününe denk gelen olan 1 Mayıs Emek ve Mücadele Günü Pandemi tedbirleri kapsamında 30 Nisan Cuma günü kutlanacak.

Türkiye’de 1989 bahar eylemleri ile birlikte kurulan sendika birlikleri arasında yer edinen, o tarihte kurulup bugüne kadar varlığını koruyan tek sendikal birlik olan Gebze Sendikalar Birliği, bu yıl da Emek ve Mücadele Günü olan İşçi Bayramı’nı kutlayacak. İşçi Bayramı nedeniyle toplanan  Gebze Sendikalar Birliği, bu yıl 1 Mayıs’ın Cumartesi gününe denk gelmesi ve pandemi kapsamında hafta sonu günlerinin yasaklı olmasından ötürü 30 Nisan Cuma günü gerçekleşmesini kararlaştırdı. Toplantıda ay sonuna kadar bildiri ve el afişleriyle gerek işyerleri gerekse merkezi yerlerde duyurular yapılması da kararlaştırılırken, toplantı Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği sözcüsü Eyüp Akdemir’in ev sahipliğinde Petrol-İş Gebze’de gerçekleşti. 

SENDİKALARDAN TOPLANTIYA DESTEK
Öte yandan Toplantıya memur sendikalarından Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin ile birlikte işçi sendikalarından Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve 1 No’lu Şube Sekreteri Fehmi Elmacı, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç ve Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek  katıldı. GSB’nin diğer bileşenleri şöyle: Kristal-İş, Tez Koop-İş, Tek Gıda-İş, Gıda-İş, Tümtis, Lastik-İş, Nakliyat-İş, Tes-İş, DGD-SEN, Türk Eğitim-Sen, Hizmet-İş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.