İstanbul'daki 6,2 Büyüklüğündeki Depremin Ardından 291 Artçı Sarsıntı Kaydedildi
İstanbul'daki 6,2 Büyüklüğündeki Depremin Ardından 291 Artçı Sarsıntı Kaydedildi
AFAD, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 291 artçı sarsıntının yaşandığını açıkladı. Depremde can kaybı ve yapısal hasar yaşanmadı.
AFAD, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 291 artçı sarsıntının yaşandığını açıkladı. Depremde can kaybı ve yapısal hasar yaşanmadı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 23 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 12.49’da Marmara Denizi’nde, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplam 291 artçı sarsıntı kaydedildiğini duyurdu.
AFAD’ın “Basın Bilgilendirme Notu” başlığıyla yaptığı açıklamada, depremin dış merkezinin Silivri’ye yaklaşık 24 kilometre mesafede olduğu ve sarsıntının İstanbul başta olmak üzere 300 kilometrelik yarıçap içindeki birçok ilde hafif şekilde hissedildiği belirtildi.
Açıklamada, "Uzun süredir devam eden risk azaltma çalışmalarının da katkısıyla deprem, yapısal bir hasara neden olmamış ve can kaybı yaşanmamıştır" ifadelerine yer verildi.
AFAD verilerine göre, yaşanan 291 artçı sarsıntının 283’ü 3,9 büyüklüğünün altında gerçekleşirken, 8 tanesi ise 4 ve üzeri büyüklükte oldu. Son 16 saatte artçı sarsıntıların azalma eğilimine girdiği belirtilerek, bu sarsıntıların önümüzdeki haftalarda tamamen sona ermesinin beklendiği bildirildi.
AFAD ayrıca, 6,2 büyüklüğündeki depremin açığa çıkardığı enerjinin 30 kiloton TNT’ye eşdeğer olduğunu, bunun da 26 Eylül 2019’da yine aynı bölgede yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin yaklaşık 4 katı şiddetinde olduğunu vurguladı.
Yetkililer, vatandaşlara artçı sarsıntılara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları çağrısında bulunurken, gelişmelerin yakından takip edildiğini ifade etti.
Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.