İşte lokantaların açılacağı tarih!

Gündem 04.01.2021 - 10:35, Güncelleme: 04.01.2021 - 10:35
 

İşte lokantaların açılacağı tarih!

İşte lokantaların açılacağı tarih!

Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 Kasım tarihinden bu yana sadece paket servis yapan lokantaların durumuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Ün, aldığı istihbarat çerçevesinde vaka sayılarındaki düşüşün aynı şekilde devam etmesi halinde 15 Ocak’ta belirli saatlerde lokantaların açılacağını kaydetti. İşte Ün’ün yazısından bazı satırlar; Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, 15 Ocak tarihinde ikinci yeni normalin başlayacağını yazdı. Ün'ün yazısı şöyle; "Kimi görsem, 15 Ocak diyor. Kim beni arasa, “15 Ocak’ta ne oluyor” diye soruyor. Cuma akşamı birkaç kaynağımla telefonda konuştum. Ne zaman açılıyoruz, ne zaman normale dönüyoruz, ne zaman karşılıklı kahve içebiliyoruz dedim. Eğer her şey planlandığı gibi giderse (ki gidecek gibi görünüyor) 15 Ocak’ta ikinci yeni normalimiz başlıyor. Haziran ayı başında girdiğimiz döneme yeni normal demiş ve eski hayatımıza kısmen de olsa dönmüştük. İşte ayın 15’inde de aynısı olacak. Restoran ve kafeler saat sınırlamasıyla tekrardan açılacak. Yani gece yarılarına kadar oturma ilk aşamada yok. Kapasite sorununa gelince. Yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul etme düzeni pek başarılı olmadı. Büyük bir dertti o kontrolü sağlamak. O yüzden bu sefer kapasite sınırlamasından çok HES koduyla önlemlerin alınması gündemde. Yani içeriye alınacak kişinin önce HES kodu ile kontrolü yapılacak. 2 haftalık deneme süresi sonrasında yani ocak sonunda, saat sınırlaması kalkacak. Restoran ve kafelerin ruhsatlarındaki saate göre çalışacak.
İşte lokantaların açılacağı tarih!

Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 Kasım tarihinden bu yana sadece paket servis yapan lokantaların durumuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Ün, aldığı istihbarat çerçevesinde vaka sayılarındaki düşüşün aynı şekilde devam etmesi halinde 15 Ocak’ta belirli saatlerde lokantaların açılacağını kaydetti. İşte Ün’ün yazısından bazı satırlar;

Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, 15 Ocak tarihinde ikinci yeni normalin başlayacağını yazdı. Ün'ün yazısı şöyle; "Kimi görsem, 15 Ocak diyor. Kim beni arasa, “15 Ocak’ta ne oluyor” diye soruyor. Cuma akşamı birkaç kaynağımla telefonda konuştum. Ne zaman açılıyoruz, ne zaman normale dönüyoruz, ne zaman karşılıklı kahve içebiliyoruz dedim. Eğer her şey planlandığı gibi giderse (ki gidecek gibi görünüyor) 15 Ocak’ta ikinci yeni normalimiz başlıyor. Haziran ayı başında girdiğimiz döneme yeni normal demiş ve eski hayatımıza kısmen de olsa dönmüştük. İşte ayın 15’inde de aynısı olacak. Restoran ve kafeler saat sınırlamasıyla tekrardan açılacak. Yani gece yarılarına kadar oturma ilk aşamada yok. Kapasite sorununa gelince. Yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul etme düzeni pek başarılı olmadı. Büyük bir dertti o kontrolü sağlamak. O yüzden bu sefer kapasite sınırlamasından çok HES koduyla önlemlerin alınması gündemde. Yani içeriye alınacak kişinin önce HES kodu ile kontrolü yapılacak. 2 haftalık deneme süresi sonrasında yani ocak sonunda, saat sınırlaması kalkacak. Restoran ve kafelerin ruhsatlarındaki saate göre çalışacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.