İSU ekipleri Özgürlük Mahallesi’nde!

Çayırova 02.09.2021 - 11:12, Güncelleme: 02.09.2021 - 11:12
 

İSU ekipleri Özgürlük Mahallesi’nde!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, Çayırova Özgürlük Mahallesi’nde yağmursuyu altyapısı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişikliğinin sonucu olarak yer yer meydana gelen sağanak yağışlar etkili olmaktadır. KBB İSU Genel Müdürlüğü de sağanak yağışlara karşı yüzey sularını toplamak ve düzenli akışlarını sağlamak için de Kocaeli genelinde dere ıslahları ve yağmursuyu altyapısı çalışmaları gerçekleştiriyor. 2004 yılından bu yana 50’yi aşkın derede 91 km uzunluğunda dere ıslahı ile 711 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı inşa edilerek işletmeye alan İSU, ihtiyaç olan bölgelerde yatırımlarını sürdürüyor. MEHMET AKİF ERSOY CADDESİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI 2021 yılı kapsamda birçok yerde çalışmalarına devam eden Kurum, Kent Meydanı kapsamında Çayırova Özgürlük Mahallesi’nde yağmursuyu altyapı hattı imalat çalışmaları gerçekleştiriyor. Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde 2000 mm çapında betonarme boru kullanılarak toplam 180 metre yağmursuyu hattı tamamlandı. Ayrıca yağmursuyu hattı ile birlikte 400 mm çapında beton boru kullanılarak 220 metre kanalizasyon hattı ve 100 mm çapında düktil font boru kullanılarak 120 metre içmesuyu hattı da yenilendi. FATİH CADDESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR Özgürlük Mahallesi Fatih Caddesi üzerindeki yüzey sularını toplayacak olan yağmursuyu hattı çalışmaları da sürüyor. Çalışma kapsamında 1200 mm çapında betonarme boru kullanılarak 53 metre, 1000 mm çapında betonarme boru kullanılarak 54 metre ve 800 mm çapında betonarme boru kullanılarak 93 metre olmak üzere toplam 200 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı yapılıyor. SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK Boru imalat çalışmaları program çerçevesinde devam ediyor. Kısa bir süre içinde tamamlanması hedeflenen yağmursuyu hattı çalışmaları ile birlikte bölgede meydana gelebilecek su birikintilerinin ve buna bağlı olarak su baskınlarını önüne geçilecektir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, Çayırova Özgürlük Mahallesi’nde yağmursuyu altyapısı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişikliğinin sonucu olarak yer yer meydana gelen sağanak yağışlar etkili olmaktadır. KBB İSU Genel Müdürlüğü de sağanak yağışlara karşı yüzey sularını toplamak ve düzenli akışlarını sağlamak için de Kocaeli genelinde dere ıslahları ve yağmursuyu altyapısı çalışmaları gerçekleştiriyor. 2004 yılından bu yana 50’yi aşkın derede 91 km uzunluğunda dere ıslahı ile 711 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı inşa edilerek işletmeye alan İSU, ihtiyaç olan bölgelerde yatırımlarını sürdürüyor.

MEHMET AKİF ERSOY CADDESİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

2021 yılı kapsamda birçok yerde çalışmalarına devam eden Kurum, Kent Meydanı kapsamında Çayırova Özgürlük Mahallesi’nde yağmursuyu altyapı hattı imalat çalışmaları gerçekleştiriyor. Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde 2000 mm çapında betonarme boru kullanılarak toplam 180 metre yağmursuyu hattı tamamlandı. Ayrıca yağmursuyu hattı ile birlikte 400 mm çapında beton boru kullanılarak 220 metre kanalizasyon hattı ve 100 mm çapında düktil font boru kullanılarak 120 metre içmesuyu hattı da yenilendi.

FATİH CADDESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Özgürlük Mahallesi Fatih Caddesi üzerindeki yüzey sularını toplayacak olan yağmursuyu hattı çalışmaları da sürüyor. Çalışma kapsamında 1200 mm çapında betonarme boru kullanılarak 53 metre, 1000 mm çapında betonarme boru kullanılarak 54 metre ve 800 mm çapında betonarme boru kullanılarak 93 metre olmak üzere toplam 200 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı yapılıyor.

SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Boru imalat çalışmaları program çerçevesinde devam ediyor. Kısa bir süre içinde tamamlanması hedeflenen yağmursuyu hattı çalışmaları ile birlikte bölgede meydana gelebilecek su birikintilerinin ve buna bağlı olarak su baskınlarını önüne geçilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.