19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İSU, İnönü Mahallesi’nde dere ıslahı yapıyor!

Gebze 26.08.2021 - 16:24, Güncelleme: 26.08.2021 - 16:24
 

İSU, İnönü Mahallesi’nde dere ıslahı yapıyor!

İSU, İnönü Mahallesi’nde dere ıslahı yapıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze İnönü Mahallesi’nde geçen derenin, yerleşim alanları ile insan sağlığına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları yapıyor. Yapılan imalat çalışmaları kapsamında toplam 284 metre uzunluğunda dere ıslahı yapılarak Çamaşır deresine bağlantısı sağlandı. GEBZE’DE BİRÇOK PROJE YAPILIYOR 2021 yılında Gebze ilçesinin birçok bölgesinde altyapı ve üstyapı ile dere ıslahı, terfi merkezi, su deposu, fosseptik yatırımı yapacak olan KBB İSU Genel Müdürlüğü, belirlediği yatırım program çerçevesinde hazırladığı projelerin imalat ve inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan “Başiskele ve Gebze’de dere ıslahı, kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu inşaatı” projesinin ihalesi çerçevesinde İnönü Mahallesi’nde dere ıslahı ile kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmaları yapılıyor. İNÖNÜ MAHALLESİNDE DERE ISLAHI İnönü Mahallesinde bulunan ve yerleşim alanı içerisinde kalan derenin ıslahına geçtiğimiz Nisan ayında başlanıldı. Derede proje kapsamında toplamda 687 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapılacak. Düzenli akışının sağlanması için devam edilen çalışmalarda derenin yol altında kalan kısmında betonarme kapalı menfez yapılarak geçtiğimiz yıllarda ıslah edilen Çamaşır deresine bağlantısı sağlandı. Derenin yerleşim alanları içerisinde kalan kısmında açık kesit betonarme ile 2 metre çapında çelik boru kullanılarak toplam 284 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapıldı. Kalan kısmın ıslahı ile çeşitli çaplarda koruge ve betonarme boru kullanılarak 715 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ile 1300 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı da devam ediyor. TEHDİT OLUŞTURMAYACAK Gebze’de yapımı süren dere ıslahı ile altyapı çalışmalarının Ekim ayı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Islah çalışmalar ve yeni hatları ile birlikte derenin düzenli akışı sağlanacak, kanalizasyon kuşaklama hattı ile dereye akan atık suların önüne geçilecek, bölgenin yüzey suları toplanarak derelere bağlantısı sağlanacaktır.
İSU, İnönü Mahallesi’nde dere ıslahı yapıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze İnönü Mahallesi’nde geçen derenin, yerleşim alanları ile insan sağlığına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları yapıyor. Yapılan imalat çalışmaları kapsamında toplam 284 metre uzunluğunda dere ıslahı yapılarak Çamaşır deresine bağlantısı sağlandı.

GEBZE’DE BİRÇOK PROJE YAPILIYOR

2021 yılında Gebze ilçesinin birçok bölgesinde altyapı ve üstyapı ile dere ıslahı, terfi merkezi, su deposu, fosseptik yatırımı yapacak olan KBB İSU Genel Müdürlüğü, belirlediği yatırım program çerçevesinde hazırladığı projelerin imalat ve inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan “Başiskele ve Gebze’de dere ıslahı, kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu inşaatı” projesinin ihalesi çerçevesinde İnönü Mahallesi’nde dere ıslahı ile kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmaları yapılıyor.

İNÖNÜ MAHALLESİNDE DERE ISLAHI

İnönü Mahallesinde bulunan ve yerleşim alanı içerisinde kalan derenin ıslahına geçtiğimiz Nisan ayında başlanıldı. Derede proje kapsamında toplamda 687 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapılacak. Düzenli akışının sağlanması için devam edilen çalışmalarda derenin yol altında kalan kısmında betonarme kapalı menfez yapılarak geçtiğimiz yıllarda ıslah edilen Çamaşır deresine bağlantısı sağlandı. Derenin yerleşim alanları içerisinde kalan kısmında açık kesit betonarme ile 2 metre çapında çelik boru kullanılarak toplam 284 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapıldı. Kalan kısmın ıslahı ile çeşitli çaplarda koruge ve betonarme boru kullanılarak 715 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ile 1300 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı da devam ediyor.

TEHDİT OLUŞTURMAYACAK

Gebze’de yapımı süren dere ıslahı ile altyapı çalışmalarının Ekim ayı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Islah çalışmalar ve yeni hatları ile birlikte derenin düzenli akışı sağlanacak, kanalizasyon kuşaklama hattı ile dereye akan atık suların önüne geçilecek, bölgenin yüzey suları toplanarak derelere bağlantısı sağlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.