İyi Partili Türkkan’dan müftüye sert sözler

Siyaset 23.05.2021 - 11:01, Güncelleme: 23.05.2021 - 11:01
 

İyi Partili Türkkan’dan müftüye sert sözler

Düzce Akçakoca Müftüsü cuma vaazında Selanik göçmenleri için “Yüzde 90’ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil” dedi. Müftünün kendini bilmez sözleri üzerine İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan sert tepki gösterdi.

Düzce’de Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini hedef aldı. Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında müftü Soytekinoğlu, Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Müslüman olmadığını söyledi. “Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” ifadelerini kullanan müftü, ardından Gezi olaylarıyla bağlantı kurdu. Müftünün vaazında şu ifadeleri kullandığı duyuldu: “Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar.” ÇİRKİN İFADELERDEN Mİ CESARET ALIYOR Müftünün konuşması cami cemaati tarafından kayda alındı. Müftüye İYİ Partililerden de tepkiler geldi. İYİ Parti Grup Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bu müftü, mübadele ile gelmiş hemşehrilerimize bu aşağılık ifadeleri kullanırken, Erdoğan'ın göçmenler için kullandığı o çirkin ifadelerden mi cesaret alıyor?” ifadeleriyle tepki gösterdi.  
Düzce Akçakoca Müftüsü cuma vaazında Selanik göçmenleri için “Yüzde 90’ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil” dedi. Müftünün kendini bilmez sözleri üzerine İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan sert tepki gösterdi.

Düzce’de Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini hedef aldı. Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında müftü Soytekinoğlu, Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Müslüman olmadığını söyledi. “Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” ifadelerini kullanan müftü, ardından Gezi olaylarıyla bağlantı kurdu. Müftünün vaazında şu ifadeleri kullandığı duyuldu: “Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar.”

ÇİRKİN İFADELERDEN Mİ CESARET ALIYOR

Müftünün konuşması cami cemaati tarafından kayda alındı. Müftüye İYİ Partililerden de tepkiler geldi. İYİ Parti Grup Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bu müftü, mübadele ile gelmiş hemşehrilerimize bu aşağılık ifadeleri kullanırken, Erdoğan'ın göçmenler için kullandığı o çirkin ifadelerden mi cesaret alıyor?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.