Kafe ve restoran işletmecilerine uyardı!

Sağlık 07.04.2021 - 15:16, Güncelleme: 07.04.2021 - 15:16
 

Kafe ve restoran işletmecilerine uyardı!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve sağlık personelleri, koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün arttığı kentte, kafe ve restoranları tek tek gezerek tedbirlere uyma konusunda uyarılarda bulundu.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Şeref Kasımoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Ahmet Sarıışık ve beraberindeki sağlık personeli, koronavirüs vaka sayılarının 3,5 kattan fazla artış gösterdiği kentte, işlek cadde ve sokaklarda bulunan kafe ve restoranları gezerek koronavirüs tedbirlerine uyma konusunda uyarılarda bulundu. Ellerinde maske, mesafe ve temizlik konularında uyarı yazılarını bulunan dövizleri taşıyan sağlık personelleri, yolda karşılaştıkları kişilere de vaka artışı konusunda dikkatli olmaları yönünde mesajlar verdi. “DAHA FAZLA DİKKAT ETMEMİZ LAZIM” Son dönemlerde Kocaeli genelinde vaka sayılarının ciddi bir artış gösterdiğini ifade eden Pehlevan, “Maalesef son günlerde vaka sayılarında tüm ülkede olduğu gibi Kocaeli’de de artış mevcut. O nedenle maske, mesafe ve hijyen konusuna kesinlikle daha fazla dikkat etmemiz lazım. Bu vesile ile esnafımızın, vatandaşımızın hem halini hatırını sorup hem de uyarılarda bulunmak istedik. Maske, mesafe ve hijyen tabii ki önemli. Kalabalık ortamlarda mümkün olduğunca bulunmamak lazım. Taziyelerden, toplu yemeklerden, düğün, derneklerden kaçınmak lazım. Aşı sırası gelen bütün vatandaşlarımızın da mutlaka aşı olması gerekiyor. Biz sağlık ordusu olarak her zaman göreve hazırım ama biz vatandaşımızın sağlıklı olmasını istiyoruz” dedi. ‘SADECE SAĞLIKÇILARIN MÜCADELESİYLE KAZANILACAK BİR SAVAŞ DEĞİL’ Amaçlarının vatandaşlarda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Pehlevan, “Kafeleri ve restoranları tek tek geziyoruz, hep olumlu tepkiler aldık. Bizim amacımız vatandaşı zor durumda bırakmak değil, onların halini hatırını sorup farkındalık oluşturmak. Zaten vatandaşımız gördüğümüz kadarıyla maske ve mesafeye azami ölçüde uymaya başladı. Bu sadece sağlık personelinin mücadelesi ile kazanılacak bir savaş değil. Bütün vatandaşlarımızın bu kurallara uymasını istiyoruz. Özellikle yeme-içme sektöründeki işletmelerin kapasitesini belirlenen sınırda çıkarmaması lazım. Bununla beraber umarım vaka sayısındaki artış hızı kesilecek ve sağlıklı günlere geri döneceğiz” dedi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve sağlık personelleri, koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün arttığı kentte, kafe ve restoranları tek tek gezerek tedbirlere uyma konusunda uyarılarda bulundu.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Şeref Kasımoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Ahmet Sarıışık ve beraberindeki sağlık personeli, koronavirüs vaka sayılarının 3,5 kattan fazla artış gösterdiği kentte, işlek cadde ve sokaklarda bulunan kafe ve restoranları gezerek koronavirüs tedbirlerine uyma konusunda uyarılarda bulundu. Ellerinde maske, mesafe ve temizlik konularında uyarı yazılarını bulunan dövizleri taşıyan sağlık personelleri, yolda karşılaştıkları kişilere de vaka artışı konusunda dikkatli olmaları yönünde mesajlar verdi.

“DAHA FAZLA DİKKAT ETMEMİZ LAZIM”

Son dönemlerde Kocaeli genelinde vaka sayılarının ciddi bir artış gösterdiğini ifade eden Pehlevan, “Maalesef son günlerde vaka sayılarında tüm ülkede olduğu gibi Kocaeli’de de artış mevcut. O nedenle maske, mesafe ve hijyen konusuna kesinlikle daha fazla dikkat etmemiz lazım. Bu vesile ile esnafımızın, vatandaşımızın hem halini hatırını sorup hem de uyarılarda bulunmak istedik. Maske, mesafe ve hijyen tabii ki önemli. Kalabalık ortamlarda mümkün olduğunca bulunmamak lazım. Taziyelerden, toplu yemeklerden, düğün, derneklerden kaçınmak lazım. Aşı sırası gelen bütün vatandaşlarımızın da mutlaka aşı olması gerekiyor. Biz sağlık ordusu olarak her zaman göreve hazırım ama biz vatandaşımızın sağlıklı olmasını istiyoruz” dedi.

‘SADECE SAĞLIKÇILARIN MÜCADELESİYLE KAZANILACAK BİR SAVAŞ DEĞİL’

Amaçlarının vatandaşlarda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Pehlevan, “Kafeleri ve restoranları tek tek geziyoruz, hep olumlu tepkiler aldık. Bizim amacımız vatandaşı zor durumda bırakmak değil, onların halini hatırını sorup farkındalık oluşturmak. Zaten vatandaşımız gördüğümüz kadarıyla maske ve mesafeye azami ölçüde uymaya başladı. Bu sadece sağlık personelinin mücadelesi ile kazanılacak bir savaş değil. Bütün vatandaşlarımızın bu kurallara uymasını istiyoruz. Özellikle yeme-içme sektöründeki işletmelerin kapasitesini belirlenen sınırda çıkarmaması lazım. Bununla beraber umarım vaka sayısındaki artış hızı kesilecek ve sağlıklı günlere geri döneceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.