19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kalitesiz Malzemeye Ağır Cezalar

03.10.2016 - 09:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kalitesiz Malzemeye Ağır Cezalar

İnşaat sektöründe kalitenin daha da artırılması için denetimler sıklaştırılıyor.

  Özellikle kalitesiz malzemeden dolayı ortaya çıkan güvensiz inşalara karşı savaş açan hükümet, şantiyelerde ve inşa alanlarında sıkı denetim kuralını devreye aldı. Son 14 yılda toplam 34 bin 442 adet şantiyeye denetim gerçekleştirildi. 2016 yılı ağustos ayı itibarıyla yaklaşık 684 milyon metrekareye tekabül eden 381 bin inşaat işi denetleniyor. MEN CEZASINA KADAR YAPTIRIM Denetimlerde sorumluluklarını yerine getirmeyen yapı denetim kuruluşları hakkında ise ceza işlemi uygulanıyor. Şu ana kadar incelemeler sonrası 113 adet idari para cezası uygulandı. Gerekli durumlarda yeni iş almaktan men cezaları da devreye giriyor. Son denetimlerle birlikte 11 adet yeni iş almaktan men cezası ve 263 adet belge iptal cezası uygulandı. 2 bin 555 adet kuruluşa Yapı Denetim İzin Belgesi, 554 kuruluşa Laboratuar İzin Belgesi, 28 bin 588 adet mimar ve mühendise ise konuyla ilgili denetçi belgesi verildi.
İnşaat sektöründe kalitenin daha da artırılması için denetimler sıklaştırılıyor.

 

Özellikle kalitesiz malzemeden dolayı ortaya çıkan güvensiz inşalara karşı savaş açan hükümet, şantiyelerde ve inşa alanlarında sıkı denetim kuralını devreye aldı. Son 14 yılda toplam 34 bin 442 adet şantiyeye denetim gerçekleştirildi. 2016 yılı ağustos ayı itibarıyla yaklaşık 684 milyon metrekareye tekabül eden 381 bin inşaat işi denetleniyor.

MEN CEZASINA KADAR YAPTIRIM
Denetimlerde sorumluluklarını yerine getirmeyen yapı denetim kuruluşları hakkında ise ceza işlemi uygulanıyor. Şu ana kadar incelemeler sonrası 113 adet idari para cezası uygulandı. Gerekli durumlarda yeni iş almaktan men cezaları da devreye giriyor. Son denetimlerle birlikte 11 adet yeni iş almaktan men cezası ve 263 adet belge iptal cezası uygulandı. 2 bin 555 adet kuruluşa Yapı Denetim İzin Belgesi, 554 kuruluşa Laboratuar İzin Belgesi, 28 bin 588 adet mimar ve mühendise ise konuyla ilgili denetçi belgesi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.