Kaymakam Güler Başkanlığında İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı

Spor 27.10.2021 - 10:29, Güncelleme: 27.10.2021 - 10:29
 

Kaymakam Güler Başkanlığında İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı

Kaymakam Güler Başkanlığında İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı

İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı, Kaymakam Mustafa Güler Başkanlığında Tapu Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  Kaymakam Mustafa Güler Başkanlığında yapılan toplantıya; Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutan V. Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Sağlık Müdür V. Rukiye Çobanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan,  İlçe Nüfus Müdürü Hasan Aydın, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydın, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Tokmak, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İŞKUR Müdürü Şener Palavar, Türk Kızılay Toplum Merkezi Başkanı Veysi Yüce, Gebze İHH İnsani Yardım Derneği temsilcisi Adem Çiftçi, Muhtarlar Dernek Başkanı Musa Uslu ve Kanaat Önderleri  katıldı. İlçe Göç Koordinasyon Toplantısında;  güvenlik, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal ve ekonomik destek konularında kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanarak İlçede bulunan göçmen misafirlerin iş ve işlemlerinin aksamaya meydan verilmeden yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Gebze’deki Suriyelilerin adres kaydı ve bilgi güncelleme çalışmalarına değinilerek güvenlik, sağlık, eğitim hizmetleri ve kayıt dışı istihdam konusunda yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitim, sağlık, sosyal destek, sosyal yardım, asayiş ve istihdam konularının önemine değinen Kaymakam Mustafa Güler bu alanda yapılacak çalışmalarla ilgili tüm kurumların destek olacağını vurgulayarak bu konuda aksamaya meydan verilmemesini istedi.  Ayrıca toplantıda okul çağında bulunan Suriyeli çocukların %75 inin okullaştırılmış olduğu kalan %25 inin okullaştırılması için kararlılıkla mücadele edileceği, Kızılay kartı üzerinden sosyal uyum yardımı yapılan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin beyan ettikleri adreslerde ikamet etmemesi durumunda adresleri doğrulanana kadar Kızılay kartı üzerinden sosyal uyum yardımlarından faydalandırılmasının durdurulacağı, Türkçe bilmeyen geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler için Türkçe dil kurslarının açılması konuları görüşülmüştür. Toplantıda sırası ile söz alan kurumlar sorun, görüş, istek ve taleplerini ilettiler. Ardından toplantı Kanaat Önderlerinden gelen soruların cevaplandırılarak bilgilendirme yapılması ile sona erdi.   
Kaymakam Güler Başkanlığında İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı

İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı, Kaymakam Mustafa Güler Başkanlığında Tapu Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Kaymakam Mustafa Güler Başkanlığında yapılan toplantıya; Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutan V. Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Sağlık Müdür V. Rukiye Çobanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan,  İlçe Nüfus Müdürü Hasan Aydın, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydın, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Tokmak, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İŞKUR Müdürü Şener Palavar, Türk Kızılay Toplum Merkezi Başkanı Veysi Yüce, Gebze İHH İnsani Yardım Derneği temsilcisi Adem Çiftçi, Muhtarlar Dernek Başkanı Musa Uslu ve Kanaat Önderleri  katıldı.

İlçe Göç Koordinasyon Toplantısında;  güvenlik, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal ve ekonomik destek konularında kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanarak İlçede bulunan göçmen misafirlerin iş ve işlemlerinin aksamaya meydan verilmeden yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Gebze’deki Suriyelilerin adres kaydı ve bilgi güncelleme çalışmalarına değinilerek güvenlik, sağlık, eğitim hizmetleri ve kayıt dışı istihdam konusunda yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Eğitim, sağlık, sosyal destek, sosyal yardım, asayiş ve istihdam konularının önemine değinen Kaymakam Mustafa Güler bu alanda yapılacak çalışmalarla ilgili tüm kurumların destek olacağını vurgulayarak bu konuda aksamaya meydan verilmemesini istedi. 

Ayrıca toplantıda okul çağında bulunan Suriyeli çocukların %75 inin okullaştırılmış olduğu kalan %25 inin okullaştırılması için kararlılıkla mücadele edileceği, Kızılay kartı üzerinden sosyal uyum yardımı yapılan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin beyan ettikleri adreslerde ikamet etmemesi durumunda adresleri doğrulanana kadar Kızılay kartı üzerinden sosyal uyum yardımlarından faydalandırılmasının durdurulacağı, Türkçe bilmeyen geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler için Türkçe dil kurslarının açılması konuları görüşülmüştür.

Toplantıda sırası ile söz alan kurumlar sorun, görüş, istek ve taleplerini ilettiler. Ardından toplantı Kanaat Önderlerinden gelen soruların cevaplandırılarak bilgilendirme yapılması ile sona erdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.