Kaymakam Güler’den ‘HES kodu’ denetimi!

Gebze 21.10.2020 - 11:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kaymakam Güler’den ‘HES kodu’ denetimi!

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun koronavirüse karşı alınan 12 ek tedbiri açıklamasının ardından yapılan koronavirüs denetimlerine katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine Koronavirüs salgını konulu gönderilen ek genelge gereğince Gebze‘de koronavirüsle mücadele kapsamında “şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları ile gar ve otogar gibi yerlere” yönelik denetimler yapıldı. Alınan ek tedbirler kapsamında ortak kullanım alanları, Gebze-Harem Minibüsleri, Gebze şehiriçi toplu taşıma araçları, Gebze Otogarı ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlarda gerçekleşen denetimlerde HES Kodu uygulamasına riayet edilip edilmediği, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi. Denetimlere Kaymakam Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu'da katıldı. EK KURALLAR UYGULAMAYA GEÇİRİLMEKTEDİR Denetimlerin ardından yeni tedbirler ölçeğinde salgın riskinin yönetimi hakkında konuşan Kaymakam Güler; “Koronavirüs salgınının etkileri ve vaka artışları tüm Dünyada halen devam etmekte olup özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme yaşandığı, birçok Avrupa ülkesinde kişilerin toplu olarak bir araya gelmemelerine yönelik yeni tedbirlerin alındığı görülmektedir. Ülkemizde de koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken ek kurallar ve önlemler belirlenmekte ve uygulamaya geçirilmektedir.” İfadelerini kullandı.  

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun koronavirüse karşı alınan 12 ek tedbiri açıklamasının ardından yapılan koronavirüs denetimlerine katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine Koronavirüs salgını konulu gönderilen ek genelge gereğince Gebze‘de koronavirüsle mücadele kapsamında “şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları ile gar ve otogar gibi yerlere” yönelik denetimler yapıldı. Alınan ek tedbirler kapsamında ortak kullanım alanları, Gebze-Harem Minibüsleri, Gebze şehiriçi toplu taşıma araçları, Gebze Otogarı ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlarda gerçekleşen denetimlerde HES Kodu uygulamasına riayet edilip edilmediği, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi. Denetimlere Kaymakam Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu'da katıldı.

EK KURALLAR UYGULAMAYA GEÇİRİLMEKTEDİR

Denetimlerin ardından yeni tedbirler ölçeğinde salgın riskinin yönetimi hakkında konuşan Kaymakam Güler; “Koronavirüs salgınının etkileri ve vaka artışları tüm Dünyada halen devam etmekte olup özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme yaşandığı, birçok Avrupa ülkesinde kişilerin toplu olarak bir araya gelmemelerine yönelik yeni tedbirlerin alındığı görülmektedir. Ülkemizde de koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken ek kurallar ve önlemler belirlenmekte ve uygulamaya geçirilmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.