19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kaymakam Mustafa Güler Türk Halk Oyunları Şöleni’ne Katıldı

Darıca 03.06.2022 - 17:27, Güncelleme: 03.06.2022 - 17:27
 

Kaymakam Mustafa Güler Türk Halk Oyunları Şöleni’ne Katıldı

Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Halk Oyunları kurslarının hazırlamış olduğu Türk Halk Oyunları Şöleni’ne katıldı.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen şölene Kaymakam Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Kurs öğreticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Şölene 6 ekip katılarak Türkiye’nin dört bir tarafına özgü yöresel oyunları (Artvin Yöresi, Urfa Yöresi, Zeybek, Potpuri Karışık Yöreler ve Kastamonu Yöresi) sahnelediler. Özveri ile hazırlanan oyunları sahneleyen ekipler, salonu dolduran seyirciler tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Her yaştan kursiyerin hazırlamış olduğu 6 bölümden oluşan gösteri adeta şenliğe dönüştü. Şöleni izlemekten büyük keyif aldığını ve Halk Oyunlarının Türk kültürünü yansıtması bakımından büyük önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Mustafa Güler, kurs öğreticilerine plaket takdim etti. Şölenin sonunda Kaymakam Güler, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürüne, öğretmenlere ve kursiyerlere teşekkür etti. Sahnede hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.
Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Halk Oyunları kurslarının hazırlamış olduğu Türk Halk Oyunları Şöleni’ne katıldı.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen şölene Kaymakam Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Kurs öğreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Şölene 6 ekip katılarak Türkiye’nin dört bir tarafına özgü yöresel oyunları (Artvin Yöresi, Urfa Yöresi, Zeybek, Potpuri Karışık Yöreler ve Kastamonu Yöresi) sahnelediler. Özveri ile hazırlanan oyunları sahneleyen ekipler, salonu dolduran seyirciler tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Her yaştan kursiyerin hazırlamış olduğu 6 bölümden oluşan gösteri adeta şenliğe dönüştü.

Şöleni izlemekten büyük keyif aldığını ve Halk Oyunlarının Türk kültürünü yansıtması bakımından büyük önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Mustafa Güler, kurs öğreticilerine plaket takdim etti. Şölenin sonunda Kaymakam Güler, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürüne, öğretmenlere ve kursiyerlere teşekkür etti. Sahnede hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.