KEDFE asırlık geleneği Kocaeli’de yaşatıyor

Kocaeli 14.01.2021 - 11:14, Güncelleme: 14.01.2021 - 11:14
 

KEDFE asırlık geleneği Kocaeli’de yaşatıyor

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), 1001 hatim geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Yaklaşık 500 yıl önce Erzurum’da Pir Ali Baba tarafından kenti doğal afetlerden korumak için başlatılan 1001 hatim programını, 6’ncı kez Kocaeli’ye taşıyan KEDFE, anlamlı bir programa daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı.

KEDFE’nin federasyon binasında, sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uyularak gerçekleşen Kur’an-ı Kerim ziyafetine; Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Çoban Mustafapaşa Cami İmam Hatibi Adem Akbaş ve İrfan Tatlı, Osmangazi Aşıroğlu Kuran Kursu hocaları Fahrettin Atıcı ve Süleyman Başkan, Beylikbağı Kuran Kursu hocası Hüseyin Çağıl, Esentepe Merkez Cami İmam Hatibi Bilal Gül, Çamlıktepe Cami İmamı Aziz Barış, Körfez Mimar Sinan Cami İmamı Cevat Arslan, Kirazlıyalı Cami İmamı Erol Tekzen katıldı. DURSUN: KOCAELİ’NİN PROGRAMI OLSUN Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, 1001 hatim programının önemine vurgu yaparak, herkesi bu programı Kocaeli olarak sahiplenmeye davet etti. Dursun, “Erzurum’un asırlık geleneğini devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 1001 hatim, 500 yıl önce Pir Ali Baba tarafından başlatılmış bugünde kadar devam eden bir program. Biz de ondan aldığımız emaneti Kocaeli’deki hemşehrilerimiz ile beraber gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu programı Kocaeli’ye yaymak. Tıpkı Erzurum’da olduğu gibi yaşadığımız şehirde de devamlı olmasını istiyoruz. Bu programı hep birlikte sahiplenelim, Kocaeli’nin programı olsun” şeklinde konuştu. BAŞKAN DURSUN’DAN TEŞEKKÜR Programa katılım için tek tek teşekkür eden Başkan Dursun, “İnşallah bu tarz programlar yaparak saflarımızın daha sıkı olması, kardeşliğimizin baki olması, dostluklarımızın, sevgimizin ve şefkatimizin egemen olması için böyle programları yapmaya, yapanlara da destek olmaya çalışalım. Bugüne kadar bize destek olan hocalarımıza, kuran kursları hocalarımıza, emeği geçen kardeşlerimize, dostlarımıza, amcalarımıza, hacılarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi. KOCAELİ MÜFTÜSÜ’NDEN KEDFE’YE TEBRİK Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, 1001 hatim programının Erzurum’da başlayıp Kocaeli’ye uzanmasında emeği geçen KEDFE yönetimini tebrik ederek, “Burada bulunmak, bu feyiz ve bereketle dopdolu olan bu meclisin ortamını teneffüs etmek bir nasip işidir. Bu uygulamayı başlatan, rahmeti rahmana kavuşan bütün ecdadımıza rahmet diliyoruz. Erzurum’da başlatılıp burada devam ettirilen bu güzel meclisin düşünce safhasından uygulama safhasına kadar emeği geçen bütün kardeşlerimizi ve Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nu tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), 1001 hatim geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Yaklaşık 500 yıl önce Erzurum’da Pir Ali Baba tarafından kenti doğal afetlerden korumak için başlatılan 1001 hatim programını, 6’ncı kez Kocaeli’ye taşıyan KEDFE, anlamlı bir programa daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı.

KEDFE’nin federasyon binasında, sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uyularak gerçekleşen Kur’an-ı Kerim ziyafetine; Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Çoban Mustafapaşa Cami İmam Hatibi Adem Akbaş ve İrfan Tatlı, Osmangazi Aşıroğlu Kuran Kursu hocaları Fahrettin Atıcı ve Süleyman Başkan, Beylikbağı Kuran Kursu hocası Hüseyin Çağıl, Esentepe Merkez Cami İmam Hatibi Bilal Gül, Çamlıktepe Cami İmamı Aziz Barış, Körfez Mimar Sinan Cami İmamı Cevat Arslan, Kirazlıyalı Cami İmamı Erol Tekzen katıldı.

DURSUN: KOCAELİ’NİN PROGRAMI OLSUN

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, 1001 hatim programının önemine vurgu yaparak, herkesi bu programı Kocaeli olarak sahiplenmeye davet etti. Dursun, “Erzurum’un asırlık geleneğini devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 1001 hatim, 500 yıl önce Pir Ali Baba tarafından başlatılmış bugünde kadar devam eden bir program. Biz de ondan aldığımız emaneti Kocaeli’deki hemşehrilerimiz ile beraber gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu programı Kocaeli’ye yaymak. Tıpkı Erzurum’da olduğu gibi yaşadığımız şehirde de devamlı olmasını istiyoruz. Bu programı hep birlikte sahiplenelim, Kocaeli’nin programı olsun” şeklinde konuştu.

BAŞKAN DURSUN’DAN TEŞEKKÜR

Programa katılım için tek tek teşekkür eden Başkan Dursun, “İnşallah bu tarz programlar yaparak saflarımızın daha sıkı olması, kardeşliğimizin baki olması, dostluklarımızın, sevgimizin ve şefkatimizin egemen olması için böyle programları yapmaya, yapanlara da destek olmaya çalışalım. Bugüne kadar bize destek olan hocalarımıza, kuran kursları hocalarımıza, emeği geçen kardeşlerimize, dostlarımıza, amcalarımıza, hacılarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

KOCAELİ MÜFTÜSÜ’NDEN KEDFE’YE TEBRİK

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, 1001 hatim programının Erzurum’da başlayıp Kocaeli’ye uzanmasında emeği geçen KEDFE yönetimini tebrik ederek, “Burada bulunmak, bu feyiz ve bereketle dopdolu olan bu meclisin ortamını teneffüs etmek bir nasip işidir. Bu uygulamayı başlatan, rahmeti rahmana kavuşan bütün ecdadımıza rahmet diliyoruz. Erzurum’da başlatılıp burada devam ettirilen bu güzel meclisin düşünce safhasından uygulama safhasına kadar emeği geçen bütün kardeşlerimizi ve Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nu tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.