Kiralar Kocaeli’de de uçtu!

Kocaeli 18.09.2021 - 12:28, Güncelleme: 18.09.2021 - 12:28
 

Kiralar Kocaeli’de de uçtu!

Kiralar Kocaeli’de de uçtu!

Kocaeli’deki kiralık ev fiyatlarının yüzde 62 artmasına tepki gösteren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Ev fiyatlarında 6 ay önce 800 liralık evine yeterki kiracı gelsin 500 liraya kiraya vereceğim diye yalvaranlar şimdi ne oldu da evlerini bin 800 liraya veriyor” dedi Kocaeli’de bir süredir artış gösteren ev kiralama bedelleri, üniversitelilerin okullarına dönmesi, pandemi döneminde kentleri terk edenlerin dönüşü ve konut stoğunun tükenmesi nedenleriyle artış gösterdi. Ertelenen evlilikler, boşanmalar ve üniversitelerin açılmasıyla vatandaşlar ev arayışına çıktı. Pandemi nedeniyle öğrencilerin yurt yerine ev tercih etmesi fırsatçı ev sahiplerinin adeta ekmeğine yağ sürdü. KİRA ORTALAMASI BİN 620 LİRA Endeksa verilerine göre Kocaeli’de ortalama kira fiyatı bin 620 lira. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 31 Ağustos’ta yaptığı paylaşımla ev sahiplerine seslenmişti. Kocaeli’de kiralık ev durumunu değerlendiren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu da kiralık evlerin yok denilecek kadar az olduğunu ifade etti. Kiralık ev bulmanın sıkıntılı olduğunu belirten Hacıoğlu, Endeksa.com’un verilerinin olağandan çok fazla olduğunu söyledi. Hacıoğlu, “Endeksa neye göre verileri hazırladı bilmiyoruz. Muhtemel sitelerdeki ilanlara bakıyor. Yahya Kaptan’da böyle bir artış olabilir ama tüm kentte zor” dedi. Ev sahiplerinin çok fahiş fiyatlara evlerini kiraya verdiğini ifade eden Hacıoğlu, “İşin en büyük sıkıntısı ev sahiplerin. Bu ev sahiplerinin yarın öbürgün çocukları şehir dışında okumaya gidecek, onlar da ev arayacak. Yüksek fiyatlarda evini kiraya veren ev sahipleri 2-3 ay sonra daha büyük sıkıntılar yaşayacak. Bu miktarlar bir ay ödenir, iki ay ödenir. Sonra parasını alamayınca mahkemelere daha fazla ödeme yapacak” dedi. “TEPEDE BİN 500’E KİRALIK EV OLMAZ” Durumun öğrenciler için zor olduğunu söyleyen Hacıoğlu, “Bir üniversitesi öğrencisi yeni geldiği kente 2 bin lira kira verebiliyorsa satın da alabilir. Bu kadar yüksek olmamalı. Ev sahipleri biraz insaflı olsunlar. Burası İstanbul değil. Üniversite kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta. Merkezdeki kiralar yüksek olabilir ama bu tepede bulunan Kent Konut Evleri’nde ve Akçakoca Evleri’nde bin 500 liraya kira olmaz” dedi.
Kiralar Kocaeli’de de uçtu!

Kocaeli’deki kiralık ev fiyatlarının yüzde 62 artmasına tepki gösteren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Ev fiyatlarında 6 ay önce 800 liralık evine yeterki kiracı gelsin 500 liraya kiraya vereceğim diye yalvaranlar şimdi ne oldu da evlerini bin 800 liraya veriyor” dedi

Kocaeli’de bir süredir artış gösteren ev kiralama bedelleri, üniversitelilerin okullarına dönmesi, pandemi döneminde kentleri terk edenlerin dönüşü ve konut stoğunun tükenmesi nedenleriyle artış gösterdi. Ertelenen evlilikler, boşanmalar ve üniversitelerin açılmasıyla vatandaşlar ev arayışına çıktı. Pandemi nedeniyle öğrencilerin yurt yerine ev tercih etmesi fırsatçı ev sahiplerinin adeta ekmeğine yağ sürdü.

KİRA ORTALAMASI BİN 620 LİRA

Endeksa verilerine göre Kocaeli’de ortalama kira fiyatı bin 620 lira. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 31 Ağustos’ta yaptığı paylaşımla ev sahiplerine seslenmişti. Kocaeli’de kiralık ev durumunu değerlendiren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu da kiralık evlerin yok denilecek kadar az olduğunu ifade etti. Kiralık ev bulmanın sıkıntılı olduğunu belirten Hacıoğlu, Endeksa.com’un verilerinin olağandan çok fazla olduğunu söyledi. Hacıoğlu, “Endeksa neye göre verileri hazırladı bilmiyoruz. Muhtemel sitelerdeki ilanlara bakıyor. Yahya Kaptan’da böyle bir artış olabilir ama tüm kentte zor” dedi.

Ev sahiplerinin çok fahiş fiyatlara evlerini kiraya verdiğini ifade eden Hacıoğlu, “İşin en büyük sıkıntısı ev sahiplerin. Bu ev sahiplerinin yarın öbürgün çocukları şehir dışında okumaya gidecek, onlar da ev arayacak. Yüksek fiyatlarda evini kiraya veren ev sahipleri 2-3 ay sonra daha büyük sıkıntılar yaşayacak. Bu miktarlar bir ay ödenir, iki ay ödenir. Sonra parasını alamayınca mahkemelere daha fazla ödeme yapacak” dedi.

“TEPEDE BİN 500’E KİRALIK EV OLMAZ”

Durumun öğrenciler için zor olduğunu söyleyen Hacıoğlu, “Bir üniversitesi öğrencisi yeni geldiği kente 2 bin lira kira verebiliyorsa satın da alabilir. Bu kadar yüksek olmamalı. Ev sahipleri biraz insaflı olsunlar. Burası İstanbul değil. Üniversite kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta. Merkezdeki kiralar yüksek olabilir ama bu tepede bulunan Kent Konut Evleri’nde ve Akçakoca Evleri’nde bin 500 liraya kira olmaz” dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.