Kırmızı Elli Tamarin, yeni misafirlerini bekliyor

Darıca 20.08.2021 - 10:39, Güncelleme: 20.08.2021 - 10:39
 

Kırmızı Elli Tamarin, yeni misafirlerini bekliyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yaşayan Kırmızı Elli Tamarin çiftinin 2 yeni yavrusu oldu.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na ilk olarak 2018 yılında Çekya’dan getirilen Kırmızı Elli Tamarin çiftinin yeni 2 yavrusu oldu. 2019 yılında 1, 2020 yılında 3 yavrusu olan çiftin yavrularına geçtiğimiz günlerde 2 yavru daha eklendi. 7 kişilik geniş bir aile olan Kırmızı Elli Tamarin ailesi Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda misafirlerini bekliyor.  Hayvanat Bahçesi’nden Kırmızı Elli Tamarin çiftinin yeni yavrularına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yeni dünya maymun türlerinden olan kırmızı elli tamarin çiftimiz ilk defa 2018 yılında bir araya geldiler. Çekya’dan parkımıza getirilen dişi tamarin hem erkek tamarine hem de kendileri için özel olarak hazırlanan yeni barınaklarına kısa süre içinde alışmıştı. 2019 yılında 1 yavrularına olan tamarin çiftimizin 2020 yılında 3 yavrusu oldu. Geçtiğimiz günlerde aramıza 2 yavru daha katıldı. EVCİL HAYVAN DEĞİLLER Kırmızı elli tamarinler yavru bakımlarını ailenin tüm bireylerinin katılımı ile yapıyorlar. Genç bireyler en az iki jenerasyon boyunca kardeşlerinin bakımına destek oluyorlar. Bu sayede yavru bakımını öğreniyorlar. Yavrular sütten kesilinceye kadar geçen 7-8 haftalık süreçte aile üyelerinin sırtında kalıyorlar. Yavruları sırtında taşımak için aile içinde tatlı bir rekabet bile oluyor. Bir yavru eğer ebeveynlerinden erken ayrılırsa, bu ilerde kendi yavrusunu sahiplenmesini zorlaştırıyor son derece tecrübesiz bir yetişkin oluyor. Kırmızı elli tamarinler tecrübe aktarımında oldukça başarılı canlılar. Doğal yaşam alanı, Venezuella, Kuzey Brezilya, Guyana ve Surinam olan Kırmızı elli tamarinler diğer cüce maymun türleri gibi evcil hayvan değildir. PARKIMIZI ZİYARET EDEREK YABAN HAYATINA DESTEK OLUN Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesinde (CITES) günümüzde 183 taraf ülke yer alıyor. Bu sözleşme, yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticareti sebebi ile hayatta kalmalarına yönelik tehditleri önleme amacındadır. Ülkemizde satışı yasak olan yaklaşın 2.500’ü aşkın canlı türü koruma altına alınmış durumda. FYZoo olarak yasadışı hayvan ticareti kapsamında yapılan operasyonlarda yetkililerin tespit ettiği ve parkımıza emanet edilen pek çok hayvanı koruma altına alıyoruz ve gerekli durumlarda rehabilitasyon programına dahil ediyoruz. Rehabilitasyon sonucunda doğaya geri bırakılmaya uygun olan hayvanlar zamanı geldiğinde kendi doğal ortamlarında tekrar doğaya salınıyor. Siz de parkımızı ziyaret ederek FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabaya destek olabilirsiniz.”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yaşayan Kırmızı Elli Tamarin çiftinin 2 yeni yavrusu oldu.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na ilk olarak 2018 yılında Çekya’dan getirilen Kırmızı Elli Tamarin çiftinin yeni 2 yavrusu oldu. 2019 yılında 1, 2020 yılında 3 yavrusu olan çiftin yavrularına geçtiğimiz günlerde 2 yavru daha eklendi. 7 kişilik geniş bir aile olan Kırmızı Elli Tamarin ailesi Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda misafirlerini bekliyor.  Hayvanat Bahçesi’nden Kırmızı Elli Tamarin çiftinin yeni yavrularına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yeni dünya maymun türlerinden olan kırmızı elli tamarin çiftimiz ilk defa 2018 yılında bir araya geldiler. Çekya’dan parkımıza getirilen dişi tamarin hem erkek tamarine hem de kendileri için özel olarak hazırlanan yeni barınaklarına kısa süre içinde alışmıştı. 2019 yılında 1 yavrularına olan tamarin çiftimizin 2020 yılında 3 yavrusu oldu. Geçtiğimiz günlerde aramıza 2 yavru daha katıldı.

EVCİL HAYVAN DEĞİLLER

Kırmızı elli tamarinler yavru bakımlarını ailenin tüm bireylerinin katılımı ile yapıyorlar. Genç bireyler en az iki jenerasyon boyunca kardeşlerinin bakımına destek oluyorlar. Bu sayede yavru bakımını öğreniyorlar. Yavrular sütten kesilinceye kadar geçen 7-8 haftalık süreçte aile üyelerinin sırtında kalıyorlar. Yavruları sırtında taşımak için aile içinde tatlı bir rekabet bile oluyor. Bir yavru eğer ebeveynlerinden erken ayrılırsa, bu ilerde kendi yavrusunu sahiplenmesini zorlaştırıyor son derece tecrübesiz bir yetişkin oluyor. Kırmızı elli tamarinler tecrübe aktarımında oldukça başarılı canlılar. Doğal yaşam alanı, Venezuella, Kuzey Brezilya, Guyana ve Surinam olan Kırmızı elli tamarinler diğer cüce maymun türleri gibi evcil hayvan değildir.

PARKIMIZI ZİYARET EDEREK YABAN HAYATINA DESTEK OLUN

Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesinde (CITES) günümüzde 183 taraf ülke yer alıyor. Bu sözleşme, yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticareti sebebi ile hayatta kalmalarına yönelik tehditleri önleme amacındadır. Ülkemizde satışı yasak olan yaklaşın 2.500’ü aşkın canlı türü koruma altına alınmış durumda. FYZoo olarak yasadışı hayvan ticareti kapsamında yapılan operasyonlarda yetkililerin tespit ettiği ve parkımıza emanet edilen pek çok hayvanı koruma altına alıyoruz ve gerekli durumlarda rehabilitasyon programına dahil ediyoruz. Rehabilitasyon sonucunda doğaya geri bırakılmaya uygun olan hayvanlar zamanı geldiğinde kendi doğal ortamlarında tekrar doğaya salınıyor. Siz de parkımızı ziyaret ederek FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabaya destek olabilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.