Kocaeli Barosu, Kadın Cinayetlerini Takip Ediyor

Kocaeli 16.03.2022 - 14:58, Güncelleme: 16.03.2022 - 14:58
 

Kocaeli Barosu, Kadın Cinayetlerini Takip Ediyor

Kocaeli Barosu, Kadın Cinayetlerini Takip Ediyor

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi kadın cinayetlerini takip etmeye devam ediyor. 2020 yılında Darıca’da yaşanan kadın cinayetinde Mustafa Yıldırım yatak arasına sakladığı baltayı alıp, eşinin boynuna vurmuş, Kiraz Yıldırım olay yerinde yaşamını kaybetmişti. En büyüğü 13 yaşında olan 3 çocuğunun odalarında olduğu sırada annelerini öldüren Mustafa Yıldırım, kanları temizlemiş, gece yarısı da polis merkezine giderek, eşini öldürdüğünü söylemişti. Dosyanın 15 Mart 2022 tarihli duruşmasında taraf vekillerinin yanı sıra Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Aysun Kılıç baroyu temsilen Avukat Eda Yıldızarar, Kadın Hakları Merkezi üyesi Avukat Hilal Özel Baylan, Avukat Esma Demiryürek, Avukat Kübra Okatan, Avukat Aysel Erdoğan ve Kocaeli Barosu Gebze Temsilcisi Avukat Tayfun Budak katılarak kadın cinayetlerinin önüne geçmek üzere davaya müdahale talebinde bulundular. EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR Davada söz alan avukatlar, “Biz Kocaeli Barosu olarak mağdur olan tüm kadınların, çocukların yanında olmak istiyoruz. Dosyaları yakinen takip etmek istiyoruz. Biz, Avukatlık Kanununun bize tanıdığı hakkı kullanmak istiyoruz” dedi. Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi emsal niteliğinde bir karar vererek Kocaeli Barosu’nun ‘suçtan zarar gören’ sıfatıyla katılma talebini kabul etti. Böylece Kocaeli Barosu’ da dosyada taraf olarak tüm aşamaları takip etme, itiraz etme yetkisine sahip oldu.
Kocaeli Barosu, Kadın Cinayetlerini Takip Ediyor

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi kadın cinayetlerini takip etmeye devam ediyor.

2020 yılında Darıca’da yaşanan kadın cinayetinde Mustafa Yıldırım yatak arasına sakladığı baltayı alıp, eşinin boynuna vurmuş, Kiraz Yıldırım olay yerinde yaşamını kaybetmişti. En büyüğü 13 yaşında olan 3 çocuğunun odalarında olduğu sırada annelerini öldüren Mustafa Yıldırım, kanları temizlemiş, gece yarısı da polis merkezine giderek, eşini öldürdüğünü söylemişti. Dosyanın 15 Mart 2022 tarihli duruşmasında taraf vekillerinin yanı sıra Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Aysun Kılıç baroyu temsilen Avukat Eda Yıldızarar, Kadın Hakları Merkezi üyesi Avukat Hilal Özel Baylan, Avukat Esma Demiryürek, Avukat Kübra Okatan, Avukat Aysel Erdoğan ve Kocaeli Barosu Gebze Temsilcisi Avukat Tayfun Budak katılarak kadın cinayetlerinin önüne geçmek üzere davaya müdahale talebinde bulundular.

EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR

Davada söz alan avukatlar, “Biz Kocaeli Barosu olarak mağdur olan tüm kadınların, çocukların yanında olmak istiyoruz. Dosyaları yakinen takip etmek istiyoruz. Biz, Avukatlık Kanununun bize tanıdığı hakkı kullanmak istiyoruz” dedi. Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi emsal niteliğinde bir karar vererek Kocaeli Barosu’nun ‘suçtan zarar gören’ sıfatıyla katılma talebini kabul etti. Böylece Kocaeli Barosu’ da dosyada taraf olarak tüm aşamaları takip etme, itiraz etme yetkisine sahip oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.