19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli Barosu seçimleri yine ertelendi!

Kocaeli 03.06.2021 - 11:47, Güncelleme: 03.06.2021 - 11:47
 

Kocaeli Barosu seçimleri yine ertelendi!

Kocaeli Barosu seçimleri yine ertelendi!

Kocaeli Barosu’nun 12-13 Haziran’da çoğunluğa bakılmadan gerçekleştirmesi beklenen genel kurulu 3’üncü kez ertelendi. Baro’dan yapılan açıklamada bu karara imza atan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı söylendi. Kocaeli Barosu tarafından yapılan açıklamada yapılması planlanan 36. Olağan Genel Kurul’un İzmit İlçe Seçim Kurulu tarafından 3. kez iptal edildiği söylendi. Açıklamada, “Hukuku hiçe sayarak bu kararlara imza atan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunu saygı ile duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı. BAHANELER ÜRETİLİYOR Kocaeli Barosu tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu’nun 04.04.2021 tarihli kararı ile Kocaeli Barosu 36. Olağan Genel Kurulu’nun ilk toplantısının 5-6 Haziran 2021 tarihinde çoğunluk sağlanamadığı taktirde 12-13 Haziran 2021 tarihlerinde yapılmasına karar verilmesine rağmen, T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 01.06.2021 tarihinde yayınlanan Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi dayanak gösterilerek hukuka açıkça aykırı ve keyfi bir kararla İzmit İlçe Seçim Kurulu tarafından 3. kez iptal edilmiştir. Baromuzca daha önce de 2020 Ekim ve Aralık aylarında iki kez daha genel kurul kararı alınmış, pandemi gerekçe gösterilerek genel kurulumuzu yapmamız engellenmiştir. Baromuz ve diğer baroların genel kurullarını yapmaları engellenirken aynı dönemlerde siyasi partilerin, hatta siyasi partilerin gençlik kollarının, sendikaların ve kooperatiflerin genel kurullarını pandemi koşulları açısında oldukça sakıncalı, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı tıklım tıklım dolu salonlarda yapmalarına yetkililerce ses çıkartılmamıştır. HUKUKA AYKIRI Söz konusu çifte standart ve keyfi uygulama, görece salgının ağırlığının azaldığı bu günlerde de maalesef devam etmektedir. Üye sayısı baromuz mevcudunun on katından fazla olan spor kulüplerine genel kurullarını yapma imkanı tanınırken, 2020 Ekim ayından bu yana 3. kez genel kurul yapma hakkımız hukuka aykırı, keyfi ve kabul edilemez kararla yine engellenmiştir.  Bir hukuk kurumu olmanın sorumluluk bilinci ile tabi olduğumuz anayasa ve avukatlık kanunu gereğince kendi hukukumuza da sahip çıkacağımızı beyan ederek, hukuki garabete teslim olmayacağımızı, hukuku hiçe sayarak bu kararlara imza atan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunu saygı ile duyuruyoruz”
Kocaeli Barosu seçimleri yine ertelendi!

Kocaeli Barosu’nun 12-13 Haziran’da çoğunluğa bakılmadan gerçekleştirmesi beklenen genel kurulu 3’üncü kez ertelendi. Baro’dan yapılan açıklamada bu karara imza atan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı söylendi.

Kocaeli Barosu tarafından yapılan açıklamada yapılması planlanan 36. Olağan Genel Kurul’un İzmit İlçe Seçim Kurulu tarafından 3. kez iptal edildiği söylendi. Açıklamada, “Hukuku hiçe sayarak bu kararlara imza atan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunu saygı ile duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BAHANELER ÜRETİLİYOR

Kocaeli Barosu tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu’nun 04.04.2021 tarihli kararı ile Kocaeli Barosu 36. Olağan Genel Kurulu’nun ilk toplantısının 5-6 Haziran 2021 tarihinde çoğunluk sağlanamadığı taktirde 12-13 Haziran 2021 tarihlerinde yapılmasına karar verilmesine rağmen, T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 01.06.2021 tarihinde yayınlanan Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi dayanak gösterilerek hukuka açıkça aykırı ve keyfi bir kararla İzmit İlçe Seçim Kurulu tarafından 3. kez iptal edilmiştir. Baromuzca daha önce de 2020 Ekim ve Aralık aylarında iki kez daha genel kurul kararı alınmış, pandemi gerekçe gösterilerek genel kurulumuzu yapmamız engellenmiştir. Baromuz ve diğer baroların genel kurullarını yapmaları engellenirken aynı dönemlerde siyasi partilerin, hatta siyasi partilerin gençlik kollarının, sendikaların ve kooperatiflerin genel kurullarını pandemi koşulları açısında oldukça sakıncalı, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı tıklım tıklım dolu salonlarda yapmalarına yetkililerce ses çıkartılmamıştır.

HUKUKA AYKIRI

Söz konusu çifte standart ve keyfi uygulama, görece salgının ağırlığının azaldığı bu günlerde de maalesef devam etmektedir. Üye sayısı baromuz mevcudunun on katından fazla olan spor kulüplerine genel kurullarını yapma imkanı tanınırken, 2020 Ekim ayından bu yana 3. kez genel kurul yapma hakkımız hukuka aykırı, keyfi ve kabul edilemez kararla yine engellenmiştir.  Bir hukuk kurumu olmanın sorumluluk bilinci ile tabi olduğumuz anayasa ve avukatlık kanunu gereğince kendi hukukumuza da sahip çıkacağımızı beyan ederek, hukuki garabete teslim olmayacağımızı, hukuku hiçe sayarak bu kararlara imza atan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunu saygı ile duyuruyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.