Kocaeli CHP'li Güneş: Karmaşadan Çıkışın Yolu Cumhurbaşkanı'nın İstifa Etmesidir

17.06.2015 - 15:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli CHP'li Güneş: Karmaşadan Çıkışın Yolu Cumhurbaşkanı'nın İstifa Etmesidir

CHP'li Güneş: Karmaşadan çıkışın yolu Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesidir CHP'nin bu dönem aday göstermediği 24'üncü dönem Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, bugün partisinin Kocaeli il binasında yaptığı açıklamada Türk siyasetinde şu anda bir karmaşa içinde görülen ve çıkışı zor bulunan durumdan çıkmanın tek yolunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi olduğunu söyledi.

CHP'li Güneş: Karmaşadan çıkışın yoluCumhurbaşkanı'nın istifa etmesidir CHP'nin bu dönem aday göstermediği 24'üncü dönem Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, bugün partisinin Kocaeli il binasında yaptığı açıklamada Türk siyasetinde şu anda bir karmaşa içinde görülen ve çıkışı zor bulunan durumdan çıkmanın tek yolunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi olduğunu söyledi. CHP Kocaeli İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hurşit Güneşseçimin bir kazananı ve bir de kaybedeni olduğunu belirterek, "Seçimin bir kazananı var. O da demokrasi. Bir de kaybedeni var. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'de yaşanan otoriterleşme. Erdoğan kaybetti. Erdoğan'ın kurduğu ve ülkede iktidar olan AKPkaybetti. Bunlar kaybedenler. Kaybeden belli, kaybeden Erdoğan. Kaybeden Davutoğlu değil. Kaybeden Erdoğan. Davutoğlu da kaybetti ama asıl kaybeden lider Erdoğandır" dedi. 'GÜVEN OYU ALAMADIN' Seçimlerin net bir kazananı olduğunu söyleyen Güneş konuşmasını söyle sürdürdü: "Seçimlerin net bir kazananı var diyorum o da Halkların Demokrasi Partisi. Seçimlerde Erdoğan kendi kurduğu partiye kefil ve taraf olmuştur. Kendisine oy istemiştir, kendisine verilecek oylar da AKP'ye olan oylar olarak nitelendirilmiştir. Her yerde konuşma yapmıştır. 'Muhalefet partilerine oy vermeyin' demiştir. Oy isterken de her konuşmada 'ben yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanıyım' demiştir. 'Ben seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım yadırgamayın, taraf oluyorum' demiştir ve yüzde 41'in altında oy almıştır. 52 düştü 41'e . Demek ki sen güvenoyu alamadın. Halk sana güven oyu vermedi. Bunun bir gereği var. Cumhurbaşkanı meşruiyetini yitirdiğine göre istifa etmelidir" dedi.
CHP'li Güneş: Karmaşadan çıkışın yolu Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesidir CHP'nin bu dönem aday göstermediği 24'üncü dönem Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, bugün partisinin Kocaeli il binasında yaptığı açıklamada Türk siyasetinde şu anda bir karmaşa içinde görülen ve çıkışı zor bulunan durumdan çıkmanın tek yolunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi olduğunu söyledi.

CHP'li Güneş: Karmaşadan çıkışın yoluCumhurbaşkanı'nın istifa etmesidir

CHP'nin bu dönem aday göstermediği 24'üncü dönem Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, bugün partisinin Kocaeli il binasında yaptığı açıklamada Türk siyasetinde şu anda bir karmaşa içinde görülen ve çıkışı zor bulunan durumdan çıkmanın tek yolunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi olduğunu söyledi.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hurşit Güneşseçimin bir kazananı ve bir de kaybedeni olduğunu belirterek, "Seçimin bir kazananı var. O da demokrasi. Bir de kaybedeni var. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'de yaşanan otoriterleşme. Erdoğan kaybetti. Erdoğan'ın kurduğu ve ülkede iktidar olan AKPkaybetti. Bunlar kaybedenler. Kaybeden belli, kaybeden Erdoğan. Kaybeden Davutoğlu değil. Kaybeden Erdoğan. Davutoğlu da kaybetti ama asıl kaybeden lider Erdoğandır" dedi.

'GÜVEN OYU ALAMADIN'

Seçimlerin net bir kazananı olduğunu söyleyen Güneş konuşmasını söyle sürdürdü: "Seçimlerin net bir kazananı var diyorum o da Halkların Demokrasi Partisi. Seçimlerde Erdoğan kendi kurduğu partiye kefil ve taraf olmuştur. Kendisine oy istemiştir, kendisine verilecek oylar da AKP'ye olan oylar olarak nitelendirilmiştir. Her yerde konuşma yapmıştır. 'Muhalefet partilerine oy vermeyin' demiştir. Oy isterken de her konuşmada 'ben yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanıyım' demiştir. 'Ben seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım yadırgamayın, taraf oluyorum' demiştir ve yüzde 41'in altında oy almıştır. 52 düştü 41'e . Demek ki sen güvenoyu alamadın. Halk sana güven oyu vermedi. Bunun bir gereği var. Cumhurbaşkanı meşruiyetini yitirdiğine göre istifa etmelidir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.