Kocaeli, en fazla otomotiv ihraç eden il oldu!

Kocaeli 03.03.2021 - 15:32, Güncelleme: 03.03.2021 - 15:32
 

Kocaeli, en fazla otomotiv ihraç eden il oldu!

Kocaeli, en fazla otomotiv ihraç eden il oldu!

Bu yılın şubat ayında otomotiv endüstrisinde en fazla ihracat gerçekleştiren il sıralamasında Kocaeli, Bursa'dan liderliği alarak ilk sıraya yerleşti. İstanbul da Sakarya'yı geride bırakarak üçüncü oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, otomotiv endüstrisi geçen ay 2 milyar 536 milyon 479 bin dolarlık ihracata imza attı. Otomotiv endüstrisi böylece şubat ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen sektör oldu. TİM verilerine göre, ocak ayında Türkiye'nin 63 ilinden otomotiv ihracatı gerçekleştirildi. KOCAELİ, İHRACATTA KOMŞULARINI SOLLADI Önemli ana sanayi firmalarının yanı sıra yan sanayi firmalarının da faaliyet gösterdiği Kocaeli, 659 milyon 373 bin dolarla şubat ayında en fazla otomotiv dış satımı yapan il oldu. Ocak ayında zirvede bulunan Bursa, şubat ayında ise 647 milyon 446 bin dolarla ikinci ve İstanbul'da 496 milyon 488 bin dolar ihracatla üçüncü sırada yer aldı. Ardından 399 milyon 984 bin dolarlık dış satımla Sakarya ve 80 milyon 589 bin dolar ihracatla Ankara sıralandı. Bu yılın şubat ayı ile geçen yılın aynı ayı kıyaslandığında, Kocaeli'nin otomotiv ihracatı yüzde 40 artarken, Bursa'nın yüzde 25, Sakarya'nın yüzde 14 ve Ankara'nın yüzde 22 azaldı. İstanbul'un ihracat miktarı ise neredeyse değişiklik göstermedi.
Kocaeli, en fazla otomotiv ihraç eden il oldu!

Bu yılın şubat ayında otomotiv endüstrisinde en fazla ihracat gerçekleştiren il sıralamasında Kocaeli, Bursa'dan liderliği alarak ilk sıraya yerleşti. İstanbul da Sakarya'yı geride bırakarak üçüncü oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, otomotiv endüstrisi geçen ay 2 milyar 536 milyon 479 bin dolarlık ihracata imza attı. Otomotiv endüstrisi böylece şubat ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen sektör oldu. TİM verilerine göre, ocak ayında Türkiye'nin 63 ilinden otomotiv ihracatı gerçekleştirildi.

KOCAELİ, İHRACATTA KOMŞULARINI SOLLADI

Önemli ana sanayi firmalarının yanı sıra yan sanayi firmalarının da faaliyet gösterdiği Kocaeli, 659 milyon 373 bin dolarla şubat ayında en fazla otomotiv dış satımı yapan il oldu. Ocak ayında zirvede bulunan Bursa, şubat ayında ise 647 milyon 446 bin dolarla ikinci ve İstanbul'da 496 milyon 488 bin dolar ihracatla üçüncü sırada yer aldı. Ardından 399 milyon 984 bin dolarlık dış satımla Sakarya ve 80 milyon 589 bin dolar ihracatla Ankara sıralandı. Bu yılın şubat ayı ile geçen yılın aynı ayı kıyaslandığında, Kocaeli'nin otomotiv ihracatı yüzde 40 artarken, Bursa'nın yüzde 25, Sakarya'nın yüzde 14 ve Ankara'nın yüzde 22 azaldı. İstanbul'un ihracat miktarı ise neredeyse değişiklik göstermedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.