Kocaeli’de 12 okulda koronavirüs tespit edildi

Kocaeli 21.09.2021 - 10:22, Güncelleme: 21.09.2021 - 10:22
 

Kocaeli’de 12 okulda koronavirüs tespit edildi

Eğitim-Sen tarafından hazırlanan rapora göre, Kocaeli’de 13-17 Eylül tarihlerinde 12 okulda koronavirüs tespit edildi.

Yüz yüze etiğim başlaması ile okullarda görülen vaka sayıları da artmaya başladı. Eğitim Sen’in verilerine göre, 13-17 Eylül haftasında ülke genelinde vaka tespit edilen okul sayısı 872, kapanan sınıf sayısı ise 774. Okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısı 429, temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 3 bin 947, temaslı ve pozitif personel sayısı ise 23. Rapora göre, Kocaeli’de 12 okulda koronavirüs tespit edildi. 1 anaokulu, 2 öğretmen ve 2 öğrencinin test sonucu pozitif çıkarken, 12 sınıf ise kapatıldı. Kocaeli’de vaka çıkan okullar şunlar; Derince Dumlupınar Ortaokulu, Derince Derince Anadolu Lisesi, Fevzi Çakmak İlkokulu, Kartepe Ertuğrul Gazi Al, Yahyakaptan Elma Şekeri Anaokulu, Mehmet Sinan Dereli, Karamürsel Alp Anadolu Lisesi, Yuvacık İlkokulu, Hızır Reis İlkokulu, Pirelli Anadolu Lisesi, Yıldırım MTAL, Piri Reis İlkokulu. "HİÇBİR HAZIRLIK YOK" Eğitim Sen’den yapılan yazılı açıklamada, şu tespitlere de yer verildi: “Bakan Özer ‘Okullarda gerekli önlemleri aldık’ ifadesini kullansa da okulların önemli bir bölümünün salgın koşullarına uygun hale getirilmediği, gerekli altyapı hazırlıklarının yapılmadığı gün gibi ortada. Yüz yüze eğitime en uzun süre ara veren birkaç ülkeden biri olmamıza rağmen ciddi bir eğitim planlamasıyla yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları yapılmadı. Öğretmen açıkları kapatılmadı; yeni okullar, ek derslikler inşa edilmedi. Yardımcı hizmet personeli ile ilgili yeni bir atama yapılmadı, temizlik sorunu okul yöneticilerine havale edildi. Seyreltilmiş sınıf uygulaması hayata geçirilmedi.”
Eğitim-Sen tarafından hazırlanan rapora göre, Kocaeli’de 13-17 Eylül tarihlerinde 12 okulda koronavirüs tespit edildi.

Yüz yüze etiğim başlaması ile okullarda görülen vaka sayıları da artmaya başladı. Eğitim Sen’in verilerine göre, 13-17 Eylül haftasında ülke genelinde vaka tespit edilen okul sayısı 872, kapanan sınıf sayısı ise 774. Okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısı 429, temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 3 bin 947, temaslı ve pozitif personel sayısı ise 23. Rapora göre, Kocaeli’de 12 okulda koronavirüs tespit edildi. 1 anaokulu, 2 öğretmen ve 2 öğrencinin test sonucu pozitif çıkarken, 12 sınıf ise kapatıldı. Kocaeli’de vaka çıkan okullar şunlar; Derince Dumlupınar Ortaokulu, Derince Derince Anadolu Lisesi, Fevzi Çakmak İlkokulu, Kartepe Ertuğrul Gazi Al, Yahyakaptan Elma Şekeri Anaokulu, Mehmet Sinan Dereli, Karamürsel Alp Anadolu Lisesi, Yuvacık İlkokulu, Hızır Reis İlkokulu, Pirelli Anadolu Lisesi, Yıldırım MTAL, Piri Reis İlkokulu.

"HİÇBİR HAZIRLIK YOK"

Eğitim Sen’den yapılan yazılı açıklamada, şu tespitlere de yer verildi: “Bakan Özer ‘Okullarda gerekli önlemleri aldık’ ifadesini kullansa da okulların önemli bir bölümünün salgın koşullarına uygun hale getirilmediği, gerekli altyapı hazırlıklarının yapılmadığı gün gibi ortada. Yüz yüze eğitime en uzun süre ara veren birkaç ülkeden biri olmamıza rağmen ciddi bir eğitim planlamasıyla yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları yapılmadı. Öğretmen açıkları kapatılmadı; yeni okullar, ek derslikler inşa edilmedi. Yardımcı hizmet personeli ile ilgili yeni bir atama yapılmadı, temizlik sorunu okul yöneticilerine havale edildi. Seyreltilmiş sınıf uygulaması hayata geçirilmedi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.