Kocaeli’de bir kişi yılda ortalama 33 bin TL kazanıyor

Kocaeli 15.09.2021 - 10:27, Güncelleme: 15.09.2021 - 10:27
 

Kocaeli’de bir kişi yılda ortalama 33 bin TL kazanıyor

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Kocaeli’nin de bulunduğu bölgede ortalama fert geliri 33 bin 579 lira olurken, gelir eşitsizliği oranı yüzde 4.6, göreli yoksulluk oranı yüzde 8.8 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2020yılı sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yıl referans alınarak hazırlanan gelir hesaplamalarında, hanehalkı gelirleri hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine dönüştürülüyor. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2020 yılında 33 bin 428 TL iken, en yüksek olduğu bölge, 49 bin 239 TL ile İstanbul oldu. Bu bölgeyi, 38 bin 22 TL ile Batı Anadolu bölgesi ve 35 bin 785 TL ile Ege bölgesi izledi. Kocaeli’nin bulunduğu bölgede ise hanehalkı kullanılabilir fert geliri 33 bin 579 lira olarak gerçekleşti. KOCAELİ’NİN YOKSULLUK ORANI YÜZDE 8.8 Kocaeli’nin de yer aldığı bölgedeki gelir eşitsizliği oranı 4.6 gerçekleşti. Bunun yanı sıra yine TÜİK açıklamasına göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50’si temelinde hesaplanan yoksulluk sınırına göre, Kocaeli’nin bulunduğu bölgede yoksulluk oranı yüzde 8.8 olarak gerçekleşti.
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Kocaeli’nin de bulunduğu bölgede ortalama fert geliri 33 bin 579 lira olurken, gelir eşitsizliği oranı yüzde 4.6, göreli yoksulluk oranı yüzde 8.8 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2020yılı sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yıl referans alınarak hazırlanan gelir hesaplamalarında, hanehalkı gelirleri hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine dönüştürülüyor. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2020 yılında 33 bin 428 TL iken, en yüksek olduğu bölge, 49 bin 239 TL ile İstanbul oldu. Bu bölgeyi, 38 bin 22 TL ile Batı Anadolu bölgesi ve 35 bin 785 TL ile Ege bölgesi izledi. Kocaeli’nin bulunduğu bölgede ise hanehalkı kullanılabilir fert geliri 33 bin 579 lira olarak gerçekleşti.

KOCAELİ’NİN YOKSULLUK ORANI YÜZDE 8.8

Kocaeli’nin de yer aldığı bölgedeki gelir eşitsizliği oranı 4.6 gerçekleşti. Bunun yanı sıra yine TÜİK açıklamasına göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50’si temelinde hesaplanan yoksulluk sınırına göre, Kocaeli’nin bulunduğu bölgede yoksulluk oranı yüzde 8.8 olarak gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.