Kocaeli’de bir yılda 64 bin kişi iş buldu

Kocaeli 12.09.2021 - 11:21, Güncelleme: 12.09.2021 - 11:21
 

Kocaeli’de bir yılda 64 bin kişi iş buldu

TEPAV tarafından hazırlanan ‘İstihdam İzleme Bülteni’ne göre Kocaeli, 1 yılda 64 bin kişi iş buldu.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), ekonominin Haziran ayı karnesini çıkardı. TEPAV, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Haziran verilerini değerlendirdiği İstihdam İzleme Bülteni’ne göre, Haziran ayı itibarıyla yıllık değişim oranları geriledi. En belirgin değişim 19,1 puanlık düşüş ile inşaat sektöründe gerçekleşti. Haziran 2021’de, tarım, ormancılık ve balıkçılıkta yüzde 10,7, madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 13,1, inşaatta yüzde 22,8 ve ulaştırma ve depolamada yüzde 10 yıllık istihdam artışları gerçekleşti. Diğer taraftan, COVID-19 salgının en olumsuz etkilediği sektörlerden olan konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinde son üç aydır istihdamın arttığı, Haziran ayında da artışın ivmelendiği gözlendi. Ayrıca, pandemi nedeniyle önem kazanan insan sağlığı ve sosyal hizmetler sektörü de en yüksek istihdam artışı yaşanan yüzde 32,2 ile sektör oldu. Bunun yanı sıra, toptan ve perakende ticaret sektörlerinde ise istihdam artışı, gecikmeli toparlanmanın etkisiyle, yüzde 6,5 ile sınırlı düzeyde kaldı. Kadın çalışan sayısı geçen aya ve geçen yıla göre yükseldi. Haziran 2021’de sigortalı kadın çalışan sayısı bir yıl öncesine göre 521 bin, Mayıs ayına göre ise 112 bin arttı, toplam istihdam içindeki payı da yüzde 30,8’e çıktı. KOCAELİ’DE İSTİHDAMDA DÜŞÜŞ TEPAV’ın verilerine göre, Kocaeli işyeri sayısı ve çalışan işçi sayısı en fazla artan iller arasında yer aldı. Sigortalı ücretli çalışan sayısı en fazla artan il İstanbul, en az artan il Tunceli oldu. En fazla artış 335 bin ile İstanbul’da yaşandı. İstanbul’u 126 bin artışla Ankara, 105 bin artışla İzmir takip etti. Kocaeli’de ise sigortalı ücretli çalışan sayısı ise 64 bin 509 kişi arttı. Kocaeli’de KOBİ sigortalı çalışan sayısı ise son bir yılda 38 bin 694 kişi arttı Son bir yılda işyeri sayısı tüm illerde arttı. İşyeri sayısı en çok artan il 43 bin artışla İstanbul oldu. İstanbul’u İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa takip etti. Kocaeli’de ise son bir yılda kurulan iş yeri sayısının ise 4 bin 290 olduğu belirtildi. Öte yandan Kocaeli’de, sigortalı ücretli kadın çalışan sayısı ise 17 bin 582 kişi arttı.  
TEPAV tarafından hazırlanan ‘İstihdam İzleme Bülteni’ne göre Kocaeli, 1 yılda 64 bin kişi iş buldu.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), ekonominin Haziran ayı karnesini çıkardı. TEPAV, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Haziran verilerini değerlendirdiği İstihdam İzleme Bülteni’ne göre, Haziran ayı itibarıyla yıllık değişim oranları geriledi. En belirgin değişim 19,1 puanlık düşüş ile inşaat sektöründe gerçekleşti. Haziran 2021’de, tarım, ormancılık ve balıkçılıkta yüzde 10,7, madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 13,1, inşaatta yüzde 22,8 ve ulaştırma ve depolamada yüzde 10 yıllık istihdam artışları gerçekleşti. Diğer taraftan, COVID-19 salgının en olumsuz etkilediği sektörlerden olan konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinde son üç aydır istihdamın arttığı, Haziran ayında da artışın ivmelendiği gözlendi. Ayrıca, pandemi nedeniyle önem kazanan insan sağlığı ve sosyal hizmetler sektörü de en yüksek istihdam artışı yaşanan yüzde 32,2 ile sektör oldu. Bunun yanı sıra, toptan ve perakende ticaret sektörlerinde ise istihdam artışı, gecikmeli toparlanmanın etkisiyle, yüzde 6,5 ile sınırlı düzeyde kaldı. Kadın çalışan sayısı geçen aya ve geçen yıla göre yükseldi. Haziran 2021’de sigortalı kadın çalışan sayısı bir yıl öncesine göre 521 bin, Mayıs ayına göre ise 112 bin arttı, toplam istihdam içindeki payı da yüzde 30,8’e çıktı.

KOCAELİ’DE İSTİHDAMDA DÜŞÜŞ

TEPAV’ın verilerine göre, Kocaeli işyeri sayısı ve çalışan işçi sayısı en fazla artan iller arasında yer aldı. Sigortalı ücretli çalışan sayısı en fazla artan il İstanbul, en az artan il Tunceli oldu. En fazla artış 335 bin ile İstanbul’da yaşandı. İstanbul’u 126 bin artışla Ankara, 105 bin artışla İzmir takip etti. Kocaeli’de ise sigortalı ücretli çalışan sayısı ise 64 bin 509 kişi arttı. Kocaeli’de KOBİ sigortalı çalışan sayısı ise son bir yılda 38 bin 694 kişi arttı Son bir yılda işyeri sayısı tüm illerde arttı. İşyeri sayısı en çok artan il 43 bin artışla İstanbul oldu. İstanbul’u İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa takip etti. Kocaeli’de ise son bir yılda kurulan iş yeri sayısının ise 4 bin 290 olduğu belirtildi. Öte yandan Kocaeli’de, sigortalı ücretli kadın çalışan sayısı ise 17 bin 582 kişi arttı.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.