Kocaeli’de Yüzyıllık Çınar Ağaçları Katliamı

Kocaeli 13.11.2021 - 10:45, Güncelleme: 13.11.2021 - 10:45
 

Kocaeli’de Yüzyıllık Çınar Ağaçları Katliamı

Kocaeli’de Yüzyıllık Çınar Ağaçları Katliamı

Derince’de yüzyıllık çınar ağaçları bir gece ansızın kesilerek yok edildi. Çevre sakinleri bu duruma büyük tepki gösterdi. Derince DDY Derince istasyonu yanındaki Zübeyde Hanım Kültür merkezi yanındaki parkta bulunan 14 tane yüz yıllık çınar ağaçları bir gecede yok edildi. Çevre sakinleri bu duruma büyük tepki gösterirken, kesimin kim tarafından yapıldığı bilinmezken, Gar müdürlüğü ve Derince Belediyesi kesimin kendilerinin yapmadığı söylediği belirtildi.  Belediye ve orman işletme müdürlüğü yetkilileri tutanak tutarak gerekli işlemlerin başlatılacağını söyledi. Kesilen ağaçların bulunduğu parka gelen CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Koçak, Deniz Mahallesi muhtarı ile de bir görüşme yaparak konu hakkında bilgi aldı. Muhtar ise ağaçların kesilmesinden haberleri olmadığını gece yarısı kesildiğini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden, işletme müdürlüğü ve Belediyeden bilgi alan CHP Derince ilçe başkanı Koçak, “Buradaki ağaçlar bu park alanında yüz yıllardır var ama buradaki kesim işlemleri ansızın bir gece yarısı Orman işletmesinin belediyenin muhtarın mahalle halkının haberi olmadan kesilmesi burada bir rant olasılığının olması mı gündemde yoksa demir yolundaki bakım çalışmalarını ve üst geçit çalışmasının yapılmasını üstlenen taşeron firmamı  bu yüz yıllık ağaçları kesmiştir. Ormanlarımız ağaçlarımız bir bir kesilerek doğal varlıklarımız yok ediliyor.” dedi.
Kocaeli’de Yüzyıllık Çınar Ağaçları Katliamı

Derince’de yüzyıllık çınar ağaçları bir gece ansızın kesilerek yok edildi. Çevre sakinleri bu duruma büyük tepki gösterdi.

Derince DDY Derince istasyonu yanındaki Zübeyde Hanım Kültür merkezi yanındaki parkta bulunan 14 tane yüz yıllık çınar ağaçları bir gecede yok edildi. Çevre sakinleri bu duruma büyük tepki gösterirken, kesimin kim tarafından yapıldığı bilinmezken, Gar müdürlüğü ve Derince Belediyesi kesimin kendilerinin yapmadığı söylediği belirtildi.  Belediye ve orman işletme müdürlüğü yetkilileri tutanak tutarak gerekli işlemlerin başlatılacağını söyledi.

Kesilen ağaçların bulunduğu parka gelen CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Koçak, Deniz Mahallesi muhtarı ile de bir görüşme yaparak konu hakkında bilgi aldı. Muhtar ise ağaçların kesilmesinden haberleri olmadığını gece yarısı kesildiğini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden, işletme müdürlüğü ve Belediyeden bilgi alan CHP Derince ilçe başkanı Koçak, “Buradaki ağaçlar bu park alanında yüz yıllardır var ama buradaki kesim işlemleri ansızın bir gece yarısı Orman işletmesinin belediyenin muhtarın mahalle halkının haberi olmadan kesilmesi burada bir rant olasılığının olması mı gündemde yoksa demir yolundaki bakım çalışmalarını ve üst geçit çalışmasının yapılmasını üstlenen taşeron firmamı  bu yüz yıllık ağaçları kesmiştir. Ormanlarımız ağaçlarımız bir bir kesilerek doğal varlıklarımız yok ediliyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.