Kocaeli’deki okullarda aşı seferberliği!

Siyaset 05.10.2021 - 14:07, Güncelleme: 05.10.2021 - 14:24
 

Kocaeli’deki okullarda aşı seferberliği!

Kocaeli’deki okullarda aşı seferberliği!

Kocaeli’de 12 yaş üstü öğrencileri koronavirüs hastalığına koruma amacıyla başlatılan aşılama çalışmaları devam ediyor. El yıkama ve hijyen eğitimlerinin ardından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından veli izni bulunan öğrencilere bir bir aşıları uygulanıyor. Kocaeli Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencilerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından el yıkama ve hijyen konularını içeren uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ardından ise sağlık ekipleri tarafından velilerinin izni olan öğrencilere koronavirüs aşıları uygulandı. Yine aynı kampüsteki  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ise el yıkama ve hijyeni eğitimi verilerek el yıkamanın hastalıklardan korunmada ne kadar etkin olduğu anlatıldı. Okul bahçesinde düzenlenen el yıkama ve uygulama eğitim ve aşılama programına Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, protokol üyeleri, sağlık çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan konuşmasında aşının koronavirüsle mücadelede en büyük silah olduğuna dikkati çekti, öğrencilere adeta birer aşı elçisi olmaları konusunda çağrıda bulundu. “AŞI HER HASTALIKTAN BİZİ KORUR” Koronavirüsle mücadele çalışmalarının ildeki tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde yürütüldüğünü aktaran Pehlevan “Sağlık personelleri olarak koronavirüsle mücadele çalışmalarında mesai mefhumu gözetmeksizin olağanüstü gayret gösteriyoruz. Buradan siz değerli öğrencilerimizin de aşı elçisi olmanızı özellikle rica ediyorum. Lütfen anne babalarınıza ve çevrenizdekilere aşı olmanın önemini ve gerekliliğini anlatın. Kesinlikle kulaktan dolma bilgilere inanmayalım. Çünkü gerçekten, aşı hastalığa karşı bizleri korumakta. Bu konuda söylentilere değil, bilim insanlarının görüşlerine itibar edelim” diye konuştu. “OKULA GÜVENLE GİTMEK İÇİN AŞI ŞART” Öğrencilerin okullarına güvenle gitmeleri ve eğitimin yüz yüze devam edebilme yolunun aşılamadan geçtiğini vurgulayan Pehlevan aşılarını yaptıran öğrenci ve velilere teşekkürlerini ileterek konuşmalarını tamamladı. Açılış konuşmasının ardından kurulan mobil el yıkama standında öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Biriminde görevli  Hemşire Seda Erdoğan tarafından el yıkama uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitiminin ardından e-nabız sistemi üzerinden veli izni bulunan öğrencilere aşıları kurulan stantlarda sağlık görevlileri tarafından uygulandı.
Kocaeli’deki okullarda aşı seferberliği!

Kocaeli’de 12 yaş üstü öğrencileri koronavirüs hastalığına koruma amacıyla başlatılan aşılama çalışmaları devam ediyor. El yıkama ve hijyen eğitimlerinin ardından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından veli izni bulunan öğrencilere bir bir aşıları uygulanıyor.

Kocaeli Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencilerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından el yıkama ve hijyen konularını içeren uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ardından ise sağlık ekipleri tarafından velilerinin izni olan öğrencilere koronavirüs aşıları uygulandı. Yine aynı kampüsteki  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ise el yıkama ve hijyeni eğitimi verilerek el yıkamanın hastalıklardan korunmada ne kadar etkin olduğu anlatıldı. Okul bahçesinde düzenlenen el yıkama ve uygulama eğitim ve aşılama programına Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, protokol üyeleri, sağlık çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan konuşmasında aşının koronavirüsle mücadelede en büyük silah olduğuna dikkati çekti, öğrencilere adeta birer aşı elçisi olmaları konusunda çağrıda bulundu.

“AŞI HER HASTALIKTAN BİZİ KORUR”

Koronavirüsle mücadele çalışmalarının ildeki tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde yürütüldüğünü aktaran Pehlevan “Sağlık personelleri olarak koronavirüsle mücadele çalışmalarında mesai mefhumu gözetmeksizin olağanüstü gayret gösteriyoruz. Buradan siz değerli öğrencilerimizin de aşı elçisi olmanızı özellikle rica ediyorum. Lütfen anne babalarınıza ve çevrenizdekilere aşı olmanın önemini ve gerekliliğini anlatın. Kesinlikle kulaktan dolma bilgilere inanmayalım. Çünkü gerçekten, aşı hastalığa karşı bizleri korumakta. Bu konuda söylentilere değil, bilim insanlarının görüşlerine itibar edelim” diye konuştu.

“OKULA GÜVENLE GİTMEK İÇİN AŞI ŞART”

Öğrencilerin okullarına güvenle gitmeleri ve eğitimin yüz yüze devam edebilme yolunun aşılamadan geçtiğini vurgulayan Pehlevan aşılarını yaptıran öğrenci ve velilere teşekkürlerini ileterek konuşmalarını tamamladı. Açılış konuşmasının ardından kurulan mobil el yıkama standında öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Biriminde görevli  Hemşire Seda Erdoğan tarafından el yıkama uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitiminin ardından e-nabız sistemi üzerinden veli izni bulunan öğrencilere aşıları kurulan stantlarda sağlık görevlileri tarafından uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.