19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’nde ‘Telafi’ dönemi başlıyor

Eğitim 16.06.2021 - 16:42, Güncelleme: 16.06.2021 - 16:42
 

Kocaeli’nde ‘Telafi’ dönemi başlıyor

Kocaeli’nde ‘Telafi’ dönemi başlıyor

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, ilçe milli eğitim müdürleri ile toplanarak ‘Telafide Ben de Varım’ programı ve yılsonu çalışmalarını değerlendirdi. Kontrollü normalleşmeyle beraber Milli Eğitim Bakanlığı ‘Telafide Ben de Varım’ programını başlattı ve okullarda çocuk seslerinin tekrar yankılanacağının müjdesini vermişti. Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinlikleri bildiren yazı illere gönderildi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik başkanlığında 12 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri toplanarak ‘Telafide Ben de Varım’ programı ve yılsonu çalışmalarını değerlendirdi. TARAMA İLE ÖĞRENCİLERİN SEVİYELERİ BELİRLENECEK ‘Telafide Ben De Varım’ programıyla öğrencilere, 2 Temmuz’dan yeni eğitim-öğretim dönemi başlayıncaya kadar telafi ve destek eğitimleri verilecek. Telafi eğitimleri kapsamında yaz aylarında isteyen öğrenciler için okullar açık tutulacak. Öğrenciler fiziksel etkinliklere ve akademik çalışmalara da katılabilecek. 1.sınıftan 2. sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak. Taramaların sonuçlarına göre ihtiyaç tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak. 2.,3. ve 4. sınıflar ‘İlkokullarda Yetiştirme Programı’ ‘İYEP’ uygulamasıyla desteklenecek. Ortaokul öğrencilerinin yeterlilik düzeyleri uluslararası kriterlere göre değerlendirilecek. Telafi programı sayesinde eğitimde eksikler giderilecek, okullar şenlenecek, öğrenciler sıralarına sevinçle dönebilecek. Salgının etkisi en aza indirilerek eğitim hayatına devam edilecek. NASIL YAPILACAK? Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak. İl koordinasyon kurulu; il milli eğitim müdürü başkanlığında il program koordinatörü olan il milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürü, il veri girişi modül koordinatörü, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek ilçe veri girişi modül koordinatörleri, okul müdürleri, öğretmenler ve personelden, il milli eğitim müdürü tarafından görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kişiden oluşacak.
Kocaeli’nde ‘Telafi’ dönemi başlıyor

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, ilçe milli eğitim müdürleri ile toplanarak ‘Telafide Ben de Varım’ programı ve yılsonu çalışmalarını değerlendirdi.

Kontrollü normalleşmeyle beraber Milli Eğitim Bakanlığı ‘Telafide Ben de Varım’ programını başlattı ve okullarda çocuk seslerinin tekrar yankılanacağının müjdesini vermişti. Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinlikleri bildiren yazı illere gönderildi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik başkanlığında 12 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri toplanarak ‘Telafide Ben de Varım’ programı ve yılsonu çalışmalarını değerlendirdi.

TARAMA İLE ÖĞRENCİLERİN SEVİYELERİ BELİRLENECEK

‘Telafide Ben De Varım’ programıyla öğrencilere, 2 Temmuz’dan yeni eğitim-öğretim dönemi başlayıncaya kadar telafi ve destek eğitimleri verilecek. Telafi eğitimleri kapsamında yaz aylarında isteyen öğrenciler için okullar açık tutulacak. Öğrenciler fiziksel etkinliklere ve akademik çalışmalara da katılabilecek. 1.sınıftan 2. sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak. Taramaların sonuçlarına göre ihtiyaç tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak. 2.,3. ve 4. sınıflar ‘İlkokullarda Yetiştirme Programı’ ‘İYEP’ uygulamasıyla desteklenecek. Ortaokul öğrencilerinin yeterlilik düzeyleri uluslararası kriterlere göre değerlendirilecek. Telafi programı sayesinde eğitimde eksikler giderilecek, okullar şenlenecek, öğrenciler sıralarına sevinçle dönebilecek. Salgının etkisi en aza indirilerek eğitim hayatına devam edilecek.

NASIL YAPILACAK?

Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak. İl koordinasyon kurulu; il milli eğitim müdürü başkanlığında il program koordinatörü olan il milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürü, il veri girişi modül koordinatörü, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek ilçe veri girişi modül koordinatörleri, okul müdürleri, öğretmenler ve personelden, il milli eğitim müdürü tarafından görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kişiden oluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.