Kocaeli’nde termometreler 40 dereceyi gösterecek

Kocaeli 30.07.2021 - 10:53, Güncelleme: 30.07.2021 - 10:53
 

Kocaeli’nde termometreler 40 dereceyi gösterecek

Kocaeli’nde sıcak hava etkisini artıyor. Kocaeli’nde termometrelerin 40 dereceyi göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki 5 gün için yaptığı değerlendirmelere göre;  Kocaeli’nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredebileceği belirtildi. Gün içindeki en yüksek hava sıcaklıklarının; Kocaeli’nde 32-38 dereceler civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklıkların ise 40 derecenin üzerine çıkacağı belirtildi. MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Yüksek sıcaklıkların da etken olabileceği değerlendirilen orman yangınlarına sebebiyet vermemek için; izin verilen mesire yerleri haricinde bulunan ormanlık alanlarda ateş, mangal, vb. yakılmaması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istendi.  
Kocaeli’nde sıcak hava etkisini artıyor. Kocaeli’nde termometrelerin 40 dereceyi göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki 5 gün için yaptığı değerlendirmelere göre;  Kocaeli’nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredebileceği belirtildi. Gün içindeki en yüksek hava sıcaklıklarının; Kocaeli’nde 32-38 dereceler civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklıkların ise 40 derecenin üzerine çıkacağı belirtildi.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK

Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Yüksek sıcaklıkların da etken olabileceği değerlendirilen orman yangınlarına sebebiyet vermemek için; izin verilen mesire yerleri haricinde bulunan ormanlık alanlarda ateş, mangal, vb. yakılmaması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.