Kocaeli’nde tüm öğretmenler aşılanacak

Kocaeli 06.06.2021 - 11:16, Güncelleme: 06.06.2021 - 11:16
 

Kocaeli’nde tüm öğretmenler aşılanacak

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’nde vaka sayılarının azaldığını, yataklı servis ve yoğun bakım doluluk oranlarının rahatladığını ifade ederken bir sonraki haftadan itibaren tüm öğretmenlerin aşılacağının müjdesini verdi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’nde koronavirüs vaka sayıları ve hastanelerin doluluk oranları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Pehlevan, aşılama konusunda öğretmenlere de güzel bir müjde verdi. Kocaeli’ndeki hastanelerde vaka oranları ve aşılama konusunda Kocaeli’nin en son geldiği nokta hakkında önemli bilgiler vererek durum değerlendirmesi yapan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan şunları söyledi: “Kocaeli genelinde hastanelerimizde çok rahat durumdayız, gerek yoğun bakım gerek yataklı servislerde durumumuz bundan ibaret. Covid-19 yatak sayımızı azaltmamıza rağmen doluluk oranımız son derece düşük diyebilirim. Vaka sayılarında azalma ile hastanelerimizde rutin işlemlere geçtik sayılır, ameliyat ve poliklinik işlemlerimiz başladı. TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ AŞILANACAK Kocaeli genelinde aşılama rakamlarımız iyi gidiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren bu sayı daha da artacak çünkü tüm öğretmenlerimize yaş sınırı olmaksınız aşıları uygulanacak. Koronavirüse dair her şey bitmiş değil, önlemlerden taviz vermeyerek rehavete kapılmamamız gerekiyor. Tünelin ucunu gördük ama tünelin ucundaki ışığı kapatmamak, perdeyi çekmemek bizim elimizde bulunuyor. Yoksa hala virüs son derece düşük olsa da var. Vaka sayılarında belli bir seviyeye yapılan kontroller, vatandaşın sağduyusu ve denetimlerle geldik.” KAPALI ORTAMLARDA KALMAYALIM 1 Haziran tarihi itibariyle geçilen yeni normalleşme konusunda vatandaşları uyaran Pehlevan, “Yeni normalleşmede vatandaşlarımızı özellikle çok dikkatli olmalarını öneriyorum. Kapalı ortamlarda çok fazla kalmamalarını ve sosyal mesafeyi ihlal etmemeye dikkat etmelerini öneriyorum. Bu savaşta hepimizin sorumluluğu var. Hatalar ve rehavet bizi tekrar başa döndürebilir bu yüzden çok dikkatli olmak zorundayız”  dedi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’nde vaka sayılarının azaldığını, yataklı servis ve yoğun bakım doluluk oranlarının rahatladığını ifade ederken bir sonraki haftadan itibaren tüm öğretmenlerin aşılacağının müjdesini verdi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’nde koronavirüs vaka sayıları ve hastanelerin doluluk oranları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Pehlevan, aşılama konusunda öğretmenlere de güzel bir müjde verdi. Kocaeli’ndeki hastanelerde vaka oranları ve aşılama konusunda Kocaeli’nin en son geldiği nokta hakkında önemli bilgiler vererek durum değerlendirmesi yapan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan şunları söyledi: “Kocaeli genelinde hastanelerimizde çok rahat durumdayız, gerek yoğun bakım gerek yataklı servislerde durumumuz bundan ibaret. Covid-19 yatak sayımızı azaltmamıza rağmen doluluk oranımız son derece düşük diyebilirim. Vaka sayılarında azalma ile hastanelerimizde rutin işlemlere geçtik sayılır, ameliyat ve poliklinik işlemlerimiz başladı.


TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ AŞILANACAK
Kocaeli genelinde aşılama rakamlarımız iyi gidiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren bu sayı daha da artacak çünkü tüm öğretmenlerimize yaş sınırı olmaksınız aşıları uygulanacak. Koronavirüse dair her şey bitmiş değil, önlemlerden taviz vermeyerek rehavete kapılmamamız gerekiyor. Tünelin ucunu gördük ama tünelin ucundaki ışığı kapatmamak, perdeyi çekmemek bizim elimizde bulunuyor. Yoksa hala virüs son derece düşük olsa da var. Vaka sayılarında belli bir seviyeye yapılan kontroller, vatandaşın sağduyusu ve denetimlerle geldik.”


KAPALI ORTAMLARDA KALMAYALIM
1 Haziran tarihi itibariyle geçilen yeni normalleşme konusunda vatandaşları uyaran Pehlevan, “Yeni normalleşmede vatandaşlarımızı özellikle çok dikkatli olmalarını öneriyorum. Kapalı ortamlarda çok fazla kalmamalarını ve sosyal mesafeyi ihlal etmemeye dikkat etmelerini öneriyorum. Bu savaşta hepimizin sorumluluğu var. Hatalar ve rehavet bizi tekrar başa döndürebilir bu yüzden çok dikkatli olmak zorundayız”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.