19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’ndeki öğrenci yurtları tertemiz oldu!

Kocaeli 02.09.2021 - 12:50, Güncelleme: 02.09.2021 - 12:50
 

Kocaeli’ndeki öğrenci yurtları tertemiz oldu!

Kocaali’de üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması öncesinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kocaeli de 16 bin 655 öğrenciye yurt hizmeti verileceğini söyleyen Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, “Yurtlarımızda temizliğe, hijyene dair her türlü ayrıntı büyük bir titizlikle takip edildi. Öğrencilerimizin odalarında kullanacağı nevresim, yastık gibi tüm mefruşat malzemelerinin tamamı yeni” dedi.

Koronavirüs salgını sürecinde testi pozitif çıkan ya da temaslı bulunan kişilerin misafir edildiği Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait yurtlar, yüz yüze eğitime geçiş kararının ardından üniversitelerin açılmasıyla birlikle yeniden öğrenciler için hazırlanmaya başlandı. Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte, yurtdışından gelen ve karantinaya alınan 2134 kişi ile testi pozitif çıkan 2537 kişiyi ağırlayan yurtlar, öğrencilerin kullanımından önce dezenfekte edilerek hazır hale getirildi. Yeni eğitim ve öğretim yılında 16 bin 655 öğrenciye yurt hizmeti verileceğini söyleyen Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, “Öğrencilerimizi dört gözle bekliyoruz. Dünyayı etkisini altına alan koronavirüs hastalığı sebebiyle sahada birçok çalışmada aksaklık yaşanmasına neden oldu ama şükürler olsun ki çok daha güzel günleri yakalamış durumdayız. İlerleyen süreçte daha da iyi olacağına dair inancımız tam. Öğrenci yurtlarımız koronavirüs salgını döneminde, her zaman öğrencilerimize yuva olan bu yurtlarımız, toplumun tüm kesiminden vatandaşlarımıza kapılarını araladı. Vatandaşlarımız için bir yuva vazifesi üstlendi. Bu kapsamda da 2 bin 537 koronavirüs hastası vatandaşımız Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda bu yurtlarda tedavilerini tamamladılar. Koronavirüs dönemindeki çalışmaların akabinde de bizler normalleşmeyle beraber kapılarını öğrencilerimize açacak olan yurtlarımızı her anlamda hazır hale getirmiş bulunuyoruz” dedi. KAPASİTEMİZ ARTIRILDI Geçmiş döneme göre kapasitede de artış yaşandığını ifade eden İbrahim Aktürk, “Geçen yıl kapasitemiz 14 bin 600ken yeni ilave bloklarla birlikte bu sayı 16 bin 655e ulaşmış oldu. Dolayısıyla biz doludizgin bir şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimizin yurtlara adım atacağı güne kadar heyecanla ve özenle o hazırlıklarımız devam edecek. Gençlerimizin yurtlarımızda güzel ve başarı dolu bir yıl geçirmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz” diye konuştu. Koronavirüs hastalarının misafir edilmesinden dolayı insanların aklında yurtların temizliğiyle ilgili herhangi bir tereddüt kalmaması gerektiğini ifade eden Aktürk, sözlerine şöyle devam etti: “Burada öğrencilerimizde oluşabilecek bir tereddütleri bertaraf edebilmek adına şunun altını çizmek isterim, tabii ki ülke olarak koronavirüs sürecinde seferberlik ilan ettik. Temizliği sadece yüzeyle sınırlı tutmadık, aklınıza gelebilecek temizliğe dair, hijyene dair her türlü ayrıntı büyük bir titizlikle takip edildi. Öğrencilerimizin kullanacağı nevresimlerden, kullanacakları mefruşat malzemelerine kadar hepsini yeni malzemelerle, sıfırdan kullanılacak malzemelerle değiştirdik. Kimsenin bu anlamda bir kaygı, tereddüt yaşamamasını ümit ediyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı tamamladık.”  
Kocaali’de üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması öncesinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kocaeli de 16 bin 655 öğrenciye yurt hizmeti verileceğini söyleyen Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, “Yurtlarımızda temizliğe, hijyene dair her türlü ayrıntı büyük bir titizlikle takip edildi. Öğrencilerimizin odalarında kullanacağı nevresim, yastık gibi tüm mefruşat malzemelerinin tamamı yeni” dedi.

Koronavirüs salgını sürecinde testi pozitif çıkan ya da temaslı bulunan kişilerin misafir edildiği Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait yurtlar, yüz yüze eğitime geçiş kararının ardından üniversitelerin açılmasıyla birlikle yeniden öğrenciler için hazırlanmaya başlandı. Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte, yurtdışından gelen ve karantinaya alınan 2134 kişi ile testi pozitif çıkan 2537 kişiyi ağırlayan yurtlar, öğrencilerin kullanımından önce dezenfekte edilerek hazır hale getirildi. Yeni eğitim ve öğretim yılında 16 bin 655 öğrenciye yurt hizmeti verileceğini söyleyen Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, “Öğrencilerimizi dört gözle bekliyoruz. Dünyayı etkisini altına alan koronavirüs hastalığı sebebiyle sahada birçok çalışmada aksaklık yaşanmasına neden oldu ama şükürler olsun ki çok daha güzel günleri yakalamış durumdayız. İlerleyen süreçte daha da iyi olacağına dair inancımız tam. Öğrenci yurtlarımız koronavirüs salgını döneminde, her zaman öğrencilerimize yuva olan bu yurtlarımız, toplumun tüm kesiminden vatandaşlarımıza kapılarını araladı. Vatandaşlarımız için bir yuva vazifesi üstlendi. Bu kapsamda da 2 bin 537 koronavirüs hastası vatandaşımız Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda bu yurtlarda tedavilerini tamamladılar. Koronavirüs dönemindeki çalışmaların akabinde de bizler normalleşmeyle beraber kapılarını öğrencilerimize açacak olan yurtlarımızı her anlamda hazır hale getirmiş bulunuyoruz” dedi.

KAPASİTEMİZ ARTIRILDI

Geçmiş döneme göre kapasitede de artış yaşandığını ifade eden İbrahim Aktürk, “Geçen yıl kapasitemiz 14 bin 600ken yeni ilave bloklarla birlikte bu sayı 16 bin 655e ulaşmış oldu. Dolayısıyla biz doludizgin bir şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimizin yurtlara adım atacağı güne kadar heyecanla ve özenle o hazırlıklarımız devam edecek. Gençlerimizin yurtlarımızda güzel ve başarı dolu bir yıl geçirmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz” diye konuştu. Koronavirüs hastalarının misafir edilmesinden dolayı insanların aklında yurtların temizliğiyle ilgili herhangi bir tereddüt kalmaması gerektiğini ifade eden Aktürk, sözlerine şöyle devam etti: “Burada öğrencilerimizde oluşabilecek bir tereddütleri bertaraf edebilmek adına şunun altını çizmek isterim, tabii ki ülke olarak koronavirüs sürecinde seferberlik ilan ettik. Temizliği sadece yüzeyle sınırlı tutmadık, aklınıza gelebilecek temizliğe dair, hijyene dair her türlü ayrıntı büyük bir titizlikle takip edildi. Öğrencilerimizin kullanacağı nevresimlerden, kullanacakları mefruşat malzemelerine kadar hepsini yeni malzemelerle, sıfırdan kullanılacak malzemelerle değiştirdik. Kimsenin bu anlamda bir kaygı, tereddüt yaşamamasını ümit ediyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı tamamladık.”

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.