Kocaeli’nden 8 siyasetçiye yasak istendi

Siyaset 08.06.2021 - 13:36, Güncelleme: 08.06.2021 - 13:36
 

Kocaeli’nden 8 siyasetçiye yasak istendi

Kocaeli’nden 8 siyasetçiye yasak istendi

HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne sunulan iddianamede Gebze Bölgesi’nden 8 ismin siyaset yasağı isteniyor. HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 17 Mart’ta Anayasa Mahkemesi’ne iddianame sunmuştu. HDP’nin ‘terör eylemlerinin odağı olduğu, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıklarının belirtildiği iddianame için Anayasa Mahkemesi tarafından raportör görevlendirilmişti. Anayasa Mahkemesi akabinde HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada iddianameyi evrak ve usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmişti. İLİMİZDEN 8 İSME SİYASİ YASAK İSTEMİ Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamenin geri gelmesi sonrası HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden iddianame düzenledi. Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen yaklaşık 850 sayfalık iddianamede, 500 partili hakkında siyasi yasak istenirken partinin banka hesabına da tedbir konulması talep edildi. Siyaset yasağı istenen isimlerden ilimizde de birçok kişi bulunuyor. Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, yine bir dönem milletvekili olan ardından Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapan Ali Haydar Konca, İl eski Eş Başkanlarından İbrahim Ergin, yerel seçimlerde HDP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nilay Etiler, milletvekili adayı olan Sinan Odabaş ile Ayfer Yılmaz, Dilovası İlçe Eş Başkanlığı görevini yürüten Abdulkadir Demir ile 2018 yılındaki son genel seçimlerde HDP’nin 10. sıra milletvekili adayı olan Maşallah Beyret’in 5 yıl süreyle siyaset yasağı isteniyor.
Kocaeli’nden 8 siyasetçiye yasak istendi

HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne sunulan iddianamede Gebze Bölgesi’nden 8 ismin siyaset yasağı isteniyor. HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 17 Mart’ta Anayasa Mahkemesi’ne iddianame sunmuştu. HDP’nin ‘terör eylemlerinin odağı olduğu, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıklarının belirtildiği iddianame için Anayasa Mahkemesi tarafından raportör görevlendirilmişti. Anayasa Mahkemesi akabinde HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada iddianameyi evrak ve usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmişti.

İLİMİZDEN 8 İSME SİYASİ YASAK İSTEMİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamenin geri gelmesi sonrası HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden iddianame düzenledi. Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen yaklaşık 850 sayfalık iddianamede, 500 partili hakkında siyasi yasak istenirken partinin banka hesabına da tedbir konulması talep edildi. Siyaset yasağı istenen isimlerden ilimizde de birçok kişi bulunuyor. Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, yine bir dönem milletvekili olan ardından Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapan Ali Haydar Konca, İl eski Eş Başkanlarından İbrahim Ergin, yerel seçimlerde HDP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nilay Etiler, milletvekili adayı olan Sinan Odabaş ile Ayfer Yılmaz, Dilovası İlçe Eş Başkanlığı görevini yürüten Abdulkadir Demir ile 2018 yılındaki son genel seçimlerde HDP’nin 10. sıra milletvekili adayı olan Maşallah Beyret’in 5 yıl süreyle siyaset yasağı isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.