Kocaeli’nin ortanca yaşı arttı!

Kocaeli 12.04.2021 - 12:18, Güncelleme: 12.04.2021 - 12:18
 

Kocaeli’nin ortanca yaşı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü ortanca yaş nüfusumuzu açıkladı. Buna göre Kocaeli’nin ortanca yaş nüfusu 28,6 olan ortanca yaşı, 4 yaş artarak 32,6 yaş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü ortanca yaş nüfusumuzu açıkladı. Ortanca yaş, yeni doğan bebekten en yaşlıya kadar nüfusu oluşturan kişilerin yaşları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ortada kalan kişinin yaşıdır. Ortanca yaş aynı zamanda nüfusun yaş yapısının yorumlanmasında kullanılan önemli göstergelerden biridir. Buna göre 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Türkiye’nin ortanca (medyan) yaşı 32,7 olarak tespit edildi. ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, 2007 yılında 28,3 olan Türkiye ortanca yaşı, 4,4 yaş artmış ve 32,7 olarak gerçekleşmiştir. Ortanca yaşı en yüksek olan il Sinop, en düşük olan il Şanlıurfa oldu. KOCAELİ NÜFUSUNUN ORTANCA YAŞI 32,6'YA YÜKSELDİ Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü’nce açıklanan verilere göre, ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, Kocaeli’nin 2007 yılında 28,6 olan ortanca yaşı, 4 yaş artarak 32,6 yaş olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü ortanca yaş nüfusumuzu açıkladı. Buna göre Kocaeli’nin ortanca yaş nüfusu 28,6 olan ortanca yaşı, 4 yaş artarak 32,6 yaş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü ortanca yaş nüfusumuzu açıkladı. Ortanca yaş, yeni doğan bebekten en yaşlıya kadar nüfusu oluşturan kişilerin yaşları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ortada kalan kişinin yaşıdır. Ortanca yaş aynı zamanda nüfusun yaş yapısının yorumlanmasında kullanılan önemli göstergelerden biridir. Buna göre 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Türkiye’nin ortanca (medyan) yaşı 32,7 olarak tespit edildi. ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, 2007 yılında 28,3 olan Türkiye ortanca yaşı, 4,4 yaş artmış ve 32,7 olarak gerçekleşmiştir. Ortanca yaşı en yüksek olan il Sinop, en düşük olan il Şanlıurfa oldu.


KOCAELİ NÜFUSUNUN ORTANCA YAŞI 32,6'YA YÜKSELDİ
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü’nce açıklanan verilere göre, ADNKS kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, Kocaeli’nin 2007 yılında 28,6 olan ortanca yaşı, 4 yaş artarak 32,6 yaş olarak gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.