19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’ye 14 milyarlık yatırım müjdesi!

Kocaeli 09.04.2021 - 10:05, Güncelleme: 09.04.2021 - 10:30
 

Kocaeli’ye 14 milyarlık yatırım müjdesi!

Kocaeli’ye 14 milyarlık yatırım müjdesi!

Pandemi tedbirleri kapsamında elektronik ortamda düzenlenen 2021 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.  2021 yılı yatırım uygulamaları hakkında değerlendirmelerin yapıldığı ve yapılacak çalışmalarda iş birliği ve koordinasyonu gerektirecek hususların görüşüldüğü VKS üzerinden yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, ilçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve ilçe belediyelerinin başkanları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.  “Yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor” diyerek sözlerine başlayan Vali Yavuz, 2021 yılına ait yatırım verilerini paylaştı:  “Kocaeli ilinde 2021 yılında kamu kurumları ve belediyelerin yatırım programlarında toplam 339 proje bulunmaktadır. 1. Dönem sonu itibariyle biten proje sayısı 13, devam eden proje sayısı 231, ihale aşamasında olan proje sayısı 45, henüz başlanamayan proje sayısı ise 50’dir. 2021 yılının yatırımlarının proje tutarı toplam 14 milyar 571 milyon TL’dir. 2021 yılı ödenek toplamı ise 3 milyar 718 milyon TL’dir. Dönem sonu itibariyle bu ödenekten yapılan harcama tutarı 248 milyon TL’dir. Yılın ilk 3 ayında ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 7’dir. “YATIRIMLAR BAKIMINDAN İYİ BİR NOKTADAYIZ” İlimizin öncelikli yatırım projelerinden İzmit-Kandıra yolunun önündeki önemli bir engelde aşılmıştır. 21 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İzmit-Kandıra yolu projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı ile bu yolun yapımı ile ilgili süreç hızlandırıldı. Ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına önemli katkılar sunan yatırım projelerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. İlimiz gerçekten yatırımlar bakımından iyi bir noktada. Bunu net bir şekilde söylememiz lazım. “AMACIMIZ KURUM VE KURULUŞLAR ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLAMAK” Kurum ve kuruluş amirlerinin, yatırım ve hizmetlerin gerçekleşmesi sırasında tam bir uyum ve işbirliği içinde, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasında, çalışmaların zamanında yapılmasında azami gayret göstereceklerine inanıyorum. Bu toplantının en önemli amacı da; yatırımların gerçekleştirilmesi sürecinde ortaya çıkan sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak bu hususlarda kurum ve kuruluşlar arasında ilişkileri ve koordinasyonun sağlanmasıdır.” diyerek bir sonraki toplantının yüz yüze gerçekleştirilmesindeki ümitlerini dile getiren Vali Yavuz, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Toplantı; İlgili kurum müdürleri ve yetkilileri tarafından yapılan sunumların ardından koordinasyon gerektiren hususlar görüşülerek, izleme ve koordinasyon çalışmalarının değerlendirilmesi ile sona erdi. 
Kocaeli’ye 14 milyarlık yatırım müjdesi!

Pandemi tedbirleri kapsamında elektronik ortamda düzenlenen 2021 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.  2021 yılı yatırım uygulamaları hakkında değerlendirmelerin yapıldığı ve yapılacak çalışmalarda iş birliği ve koordinasyonu gerektirecek hususların görüşüldüğü VKS üzerinden yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, ilçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve ilçe belediyelerinin başkanları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.  “Yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor” diyerek sözlerine başlayan Vali Yavuz, 2021 yılına ait yatırım verilerini paylaştı:  “Kocaeli ilinde 2021 yılında kamu kurumları ve belediyelerin yatırım programlarında toplam 339 proje bulunmaktadır. 1. Dönem sonu itibariyle biten proje sayısı 13, devam eden proje sayısı 231, ihale aşamasında olan proje sayısı 45, henüz başlanamayan proje sayısı ise 50’dir. 2021 yılının yatırımlarının proje tutarı toplam 14 milyar 571 milyon TL’dir. 2021 yılı ödenek toplamı ise 3 milyar 718 milyon TL’dir. Dönem sonu itibariyle bu ödenekten yapılan harcama tutarı 248 milyon TL’dir. Yılın ilk 3 ayında ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 7’dir.

“YATIRIMLAR BAKIMINDAN İYİ BİR NOKTADAYIZ”

İlimizin öncelikli yatırım projelerinden İzmit-Kandıra yolunun önündeki önemli bir engelde aşılmıştır. 21 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İzmit-Kandıra yolu projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı ile bu yolun yapımı ile ilgili süreç hızlandırıldı. Ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına önemli katkılar sunan yatırım projelerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. İlimiz gerçekten yatırımlar bakımından iyi bir noktada. Bunu net bir şekilde söylememiz lazım.

“AMACIMIZ KURUM VE KURULUŞLAR ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLAMAK”

Kurum ve kuruluş amirlerinin, yatırım ve hizmetlerin gerçekleşmesi sırasında tam bir uyum ve işbirliği içinde, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasında, çalışmaların zamanında yapılmasında azami gayret göstereceklerine inanıyorum. Bu toplantının en önemli amacı da; yatırımların gerçekleştirilmesi sürecinde ortaya çıkan sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak bu hususlarda kurum ve kuruluşlar arasında ilişkileri ve koordinasyonun sağlanmasıdır.” diyerek bir sonraki toplantının yüz yüze gerçekleştirilmesindeki ümitlerini dile getiren Vali Yavuz, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Toplantı; İlgili kurum müdürleri ve yetkilileri tarafından yapılan sunumların ardından koordinasyon gerektiren hususlar görüşülerek, izleme ve koordinasyon çalışmalarının değerlendirilmesi ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.