19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Komşularını Öldüren 6 Sanığa Mütalaa

Asayiş 11.11.2021 - 14:49, Güncelleme: 11.11.2021 - 14:49
 

Komşularını Öldüren 6 Sanığa Mütalaa

Komşularını Öldüren 6 Sanığa Mütalaa

İzmit'te tartıştıkları Okan Yalın'ı (35) sokak ortasında darbederek öldürmekten yargılanan 4'ü tutuklu 6 sanık için savcı, 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Olay, 1 Aralık 2020'de İzmit Yenidoğan Mahallesi Nurettin Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Okan Yalın, cadde üzerinde tartıştığı grubun taşlı sopalı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Yalın'ın aldığı darbeler neticesinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden N.Ç. ve K.K. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 6 kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Esra Korkut ile Ramazan Çevik'in tutuksuz yargılanmasına, Tekin Korkut, Sibel Korkut, Kemal Korkut ve Hüseyin Korkut'un tutuklanarak cezaevine gönderilmelerine karar verdi. Olayla ilgili dava bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Tekin Korkut, Sibel Korkut, Kemal Korkut ve Hüseyin Korkut ile tutuksuz sanık Esra Korkut hazır bulunurken, başka bir suçtan dolayı tutuklanan Ramazan Çevik ise SEGBİS ile bağlandı. Mahkeme heyetinin sanık ve avukatların son savunmalarını almasının ardından savcı mütalaa verdi. Mütalaada sanıkların kapıldıkları haksız tahrik etkisiyle sopa, bıçak, tüfek gibi şeyleri kullanarak fikir birliği içerisinde Okan Yalın'ı darbederek yaraladıklarını vurgulayan savcı, sanıkların her birinin 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Taraf avukatlarının savunma hazırlamak amacıyla süre istemesi üzerine duruşma 28 Aralık tarihine ertelendi.  
Komşularını Öldüren 6 Sanığa Mütalaa

İzmit'te tartıştıkları Okan Yalın'ı (35) sokak ortasında darbederek öldürmekten yargılanan 4'ü tutuklu 6 sanık için savcı, 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Olay, 1 Aralık 2020'de İzmit Yenidoğan Mahallesi Nurettin Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Okan Yalın, cadde üzerinde tartıştığı grubun taşlı sopalı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Yalın'ın aldığı darbeler neticesinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden N.Ç. ve K.K. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 6 kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Esra Korkut ile Ramazan Çevik'in tutuksuz yargılanmasına, Tekin Korkut, Sibel Korkut, Kemal Korkut ve Hüseyin Korkut'un tutuklanarak cezaevine gönderilmelerine karar verdi.



Olayla ilgili dava bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Tekin Korkut, Sibel Korkut, Kemal Korkut ve Hüseyin Korkut ile tutuksuz sanık Esra Korkut hazır bulunurken, başka bir suçtan dolayı tutuklanan Ramazan Çevik ise SEGBİS ile bağlandı. Mahkeme heyetinin sanık ve avukatların son savunmalarını almasının ardından savcı mütalaa verdi. Mütalaada sanıkların kapıldıkları haksız tahrik etkisiyle sopa, bıçak, tüfek gibi şeyleri kullanarak fikir birliği içerisinde Okan Yalın'ı darbederek yaraladıklarını vurgulayan savcı, sanıkların her birinin 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Taraf avukatlarının savunma hazırlamak amacıyla süre istemesi üzerine duruşma 28 Aralık tarihine ertelendi.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.