19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kuşburnu çayı faydaları: Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir?

Sağlık 08.06.2021 - 09:34, Güncelleme: 08.06.2021 - 09:34
 

Kuşburnu çayı faydaları: Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir?

C vitamini açısından zengin olan kuşburnu, bağışıklık sisteminin en güçlü dostudur. Eski çağlardan bu yana alternatif tıp olarak adlandırılan bitkisel tedavi yöntemlerinde sıklıkla kullanılmış ve günümüzde de kullanılmaya devam etmektedir. Kuşburnu çayı ve kuşburnu marmelatı olarak en fazla tüketilen bu yararlı bitkinin yapılışında ve tüketiminde dikkat edilmelidir. İşte Kuşburnu çayı faydaları? Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir?

Doğal tedavi yöntemlerinde kullanılan kuşburnu bitkisi bağışıklığı desteklemeye katkı sağlayan C vitamine sahiptir. Bu yüzden özellikle sonbahar ve kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı vücuda direnç kazandırır. Mide hastalıkları için de kullanılması önerilen kuşburnu bitkisi aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de tercih edilir. En çok tüketilen hali çaydır. Demleme yöntemi ile hazırlanan kuşburnu çayı grip, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda sık sık içilebilir. Mayhoş bir tada sahip olan kuşburnu çayı tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Kuşburnu çayı nasıl demlenmeli sorularının cevabını sizler için hazırladık. KUŞBURNU ÇAYI NEYE İYİ GELİR? Kuşburnu çayının faydaları şu şekildedir:  Vitamini yönünden zengin olan kuşburnu kış hastalıklarına karşı bağışıklığı korur. İçeriğinde demir, likopen, magnezyum ve A, K, B, E vitaminleri yer alır. Gözlere iyi gelir. Kansızlığın azalmasına fayda sağlar. Kansere karşı koruyucu özelliklere sahiptir. Cildin güzelleşmesi için kullanılır. Kabızlığı iyileştirir. Kötü kolesterolü düşürmede yardımcı olur. Eklem ağrılarına iyi gelir. Vücutta enfeksiyon oluşmasını önler. Antioksidan oranı yüksek olduğu için hücre yenilemesine iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Enerji verir. Kalbe iyi gelir. Stres ve kaygıyı azaltır. Doğal bir ağrı kesicidir. Böbrek taşı düşmesine yardımcı olur. Zihinsel fonksiyonların güçlenmesi için faydalıdır. Akne ve egzama gibi cilt hastalıklarında iyileşme sağlar. KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIR? Kuşburnu çay yapımı oldukça basit ve pratiktir. Ancak kuşburnu keskin mayhoş bir tada sahiptir. Bu yüzden kuşburnu çayı yaparken kullanılan miktar çok önemlidir. Kuşburnu çayı yapmak için ilk adımda kuşburnu iyice yıkanmalıdır. Ardından 1 su bardağına iki ya da 3 çay kaşığı ölçeği ile kuşburnu eklenmelidir. Bunlar 10 dakika kaynatıldıktan sonra demlenmesi için bekletilir. Kuşburnu çayı demleme işlemi tamamlandıktan sonra tüketilir.
C vitamini açısından zengin olan kuşburnu, bağışıklık sisteminin en güçlü dostudur. Eski çağlardan bu yana alternatif tıp olarak adlandırılan bitkisel tedavi yöntemlerinde sıklıkla kullanılmış ve günümüzde de kullanılmaya devam etmektedir. Kuşburnu çayı ve kuşburnu marmelatı olarak en fazla tüketilen bu yararlı bitkinin yapılışında ve tüketiminde dikkat edilmelidir. İşte Kuşburnu çayı faydaları? Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir?

Doğal tedavi yöntemlerinde kullanılan kuşburnu bitkisi bağışıklığı desteklemeye katkı sağlayan C vitamine sahiptir. Bu yüzden özellikle sonbahar ve kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı vücuda direnç kazandırır. Mide hastalıkları için de kullanılması önerilen kuşburnu bitkisi aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de tercih edilir. En çok tüketilen hali çaydır. Demleme yöntemi ile hazırlanan kuşburnu çayı grip, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda sık sık içilebilir. Mayhoş bir tada sahip olan kuşburnu çayı tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Kuşburnu çayı nasıl demlenmeli sorularının cevabını sizler için hazırladık.

KUŞBURNU ÇAYI NEYE İYİ GELİR?

 şu şekildedir:

  •  Vitamini yönünden zengin olan kuşburnu kış hastalıklarına karşı bağışıklığı korur.
  • İçeriğinde demir, likopen, magnezyum ve A, K, B, E vitaminleri yer alır.
  • Gözlere iyi gelir.
  • Kansızlığın azalmasına fayda sağlar.
  • Kansere karşı koruyucu özelliklere sahiptir.
  • Cildin güzelleşmesi için kullanılır.
  • Kabızlığı iyileştirir.
  • Kötü kolesterolü düşürmede yardımcı olur.
  • Eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Vücutta enfeksiyon oluşmasını önler.
  • Antioksidan oranı yüksek olduğu için hücre yenilemesine iyi gelir.
  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Enerji verir.
  • Kalbe iyi gelir.
  • Stres ve kaygıyı azaltır.
  • Doğal bir ağrı kesicidir.
  • Böbrek taşı düşmesine yardımcı olur.
  • Zihinsel fonksiyonların güçlenmesi için faydalıdır.
  • Akne ve egzama gibi cilt hastalıklarında iyileşme sağlar.

KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kuşburnu çay yapımı oldukça basit ve pratiktir. Ancak kuşburnu keskin mayhoş bir tada sahiptir. Bu yüzden kuşburnu çayı yaparken kullanılan miktar çok önemlidir. Kuşburnu çayı yapmak için ilk adımda kuşburnu iyice yıkanmalıdır. Ardından 1 su bardağına iki ya da 3 çay kaşığı ölçeği ile kuşburnu eklenmelidir. Bunlar 10 dakika kaynatıldıktan sonra demlenmesi için bekletilir. Kuşburnu çayı demleme işlemi tamamlandıktan sonra tüketilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.