19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Mahkeme işçiyi haklı buldu

Gebze 15.03.2021 - 17:13, Güncelleme: 15.03.2021 - 17:13
 

Mahkeme işçiyi haklı buldu

Mahkeme işçiyi haklı buldu

Çalıştığı kurumda kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilim ödemeleri yapılmayan bir işçi Gebze 8. iş mahkemesine başvurdu. Mahkeme işçiyi haklı buldu. Çalıştığı kurumda kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilim ödemeleri yapılmayan işçiler, iş mahkemelerinin yolunu tuttu. Bir işçi ödenmeyen yüzdelik dilim ödemesinin tahsili için Gebze 8. iş mahkemesine başvurdu. İş Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı ve davacı haklı bulundu ve ödenmeyen yüzdelik dilimlerin ödenmesine karar verildi.  Davanın kabul edildiğinin belirtildiği karar metninde “Ücret alacağı olarak 6 bin 237 lira brüt alacağın, 500 lirasının dava tarihinden, bakiyesinin ıslah tarihinden itibaren bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faizi ile birlikte davalıdan tahsili ile davacıya verilmesine Dair: Kararın tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde mahkememize verilecek istinaf başvuru dilekçesi ile istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar davacı vekili ile davalı vekilinin yüzlerine karşı açıkça okundu, usulen anlaşıldı” ifadelerine yer verildi.
Mahkeme işçiyi haklı buldu

Çalıştığı kurumda kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilim ödemeleri yapılmayan bir işçi Gebze 8. iş mahkemesine başvurdu. Mahkeme işçiyi haklı buldu.

Çalıştığı kurumda kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilim ödemeleri yapılmayan işçiler, iş mahkemelerinin yolunu tuttu. Bir işçi ödenmeyen yüzdelik dilim ödemesinin tahsili için Gebze 8. iş mahkemesine başvurdu. İş Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı ve davacı haklı bulundu ve ödenmeyen yüzdelik dilimlerin ödenmesine karar verildi.  Davanın kabul edildiğinin belirtildiği karar metninde “Ücret alacağı olarak 6 bin 237 lira brüt alacağın, 500 lirasının dava tarihinden, bakiyesinin ıslah tarihinden itibaren bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faizi ile birlikte davalıdan tahsili ile davacıya verilmesine Dair: Kararın tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde mahkememize verilecek istinaf başvuru dilekçesi ile istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar davacı vekili ile davalı vekilinin yüzlerine karşı açıkça okundu, usulen anlaşıldı” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.