19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski Sarıkaya'ı ağırladı

Darıca 13.04.2015 - 22:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski Sarıkaya'ı ağırladı

8 Nisan Dünya Romanlar Günü bu yıl Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan etkinliklerle kutlandı. UKID Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Darıcalı Siyasetçi Ozan Sarıkaya'da Makedonya Başbakanı tarafından etkinliklerde davet edilerek yerini alan isim oldu.

1971 yılından beri dünya çapında kutlanmakta olan Dünya Romanlar Günü, Balkan Romanları Birliği (BAROM), Uluslar arası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te 8 ve 9 Nisan’da yapılan etkinliklerle kutlandı. Programa Türkiye’den katılan ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE), UKİD, EDROM, Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi mensuplarından oluşan heyet 8 Nisan günü Üsküp’te başta Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği olmak üzere çeşitli resmi ve gayri resmi ziyaretler gerçekleştirdi. Bu arada bir Roman mahallesinde de incelemeler de bulunuldu. 9 Nisan günü etkinlikleri öğleden önce Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, YEE Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, UKİD Genel Müdürü Şefik Kantar ve BAROM Başkanı ve Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Nezdet Mustafa’nın katıldığı bir basın toplantısı ile başladı. BAROM’un ve 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün anlatıldığı toplantıya ilgi büyük oldu.Toplantıda Darıcalı Siyasetçi ve aynı zamanda UKID Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Sarıkaya'da yer aldı. Aynı gün Türkiye’den gelen heyet değişik kurumlar yanında Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Trayko Velyanovski’yi ve Makedonya Devlet Bakanı Nezdet Mustafa’yı makamında ziyaret etti ve BAROM çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulundu. Akşam programında ise Aleksander Palas otelinin salonunda bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski yanında bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, çeşitli ülkelerin büyükelçileri, bürokratlar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Toplantının açılış bölümünde BAROM Başkanı Nezdet Mustafa, YEE Başkan yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, UKİD Genel Müdürü Şefik Kantar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski birer konuşma yaparak davetlileri selamladılar, Dünya Romanlar Günü’nü kutladılar ve bu günün ehemmiyeti üzerinde durdular. Programın müzik bölümünde çeşitli Roman müzik gruplarının sanat ziyafeti vardı. Roman dünyasının efsane sanatçısı Esma Recebova’nın da sahne aldığı bu bölümde Roman tasavvuf müziğinden de örnekler sunuldu.     
8 Nisan Dünya Romanlar Günü bu yıl Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan etkinliklerle kutlandı. UKID Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Darıcalı Siyasetçi Ozan Sarıkaya'da Makedonya Başbakanı tarafından etkinliklerde davet edilerek yerini alan isim oldu.

1971 yılından beri dünya çapında kutlanmakta olan Dünya Romanlar Günü, Balkan Romanları Birliği (BAROM), Uluslar arası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te 8 ve 9 Nisan’da yapılan etkinliklerle kutlandı. Programa Türkiye’den katılan ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE), UKİD, EDROM, Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi mensuplarından oluşan heyet 8 Nisan günü Üsküp’te başta Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği olmak üzere çeşitli resmi ve gayri resmi ziyaretler gerçekleştirdi. Bu arada bir Roman mahallesinde de incelemeler de bulunuldu.

9 Nisan günü etkinlikleri öğleden önce Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, YEE Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, UKİD Genel Müdürü Şefik Kantar ve BAROM Başkanı ve Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Nezdet Mustafa’nın katıldığı bir basın toplantısı ile başladı. BAROM’un ve 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün anlatıldığı toplantıya ilgi büyük oldu.Toplantıda Darıcalı Siyasetçi ve aynı zamanda UKID Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Sarıkaya'da yer aldı.

Aynı gün Türkiye’den gelen heyet değişik kurumlar yanında Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Trayko Velyanovski’yi ve Makedonya Devlet Bakanı Nezdet Mustafa’yı makamında ziyaret etti ve BAROM çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Akşam programında ise Aleksander Palas otelinin salonunda bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski yanında bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, çeşitli ülkelerin büyükelçileri, bürokratlar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Toplantının açılış bölümünde BAROM Başkanı Nezdet Mustafa, YEE Başkan yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, UKİD Genel Müdürü Şefik Kantar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski birer konuşma yaparak davetlileri selamladılar, Dünya Romanlar Günü’nü kutladılar ve bu günün ehemmiyeti üzerinde durdular.

Programın müzik bölümünde çeşitli Roman müzik gruplarının sanat ziyafeti vardı. Roman dünyasının efsane sanatçısı Esma Recebova’nın da sahne aldığı bu bölümde Roman tasavvuf müziğinden de örnekler sunuldu.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.