19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Mazot doldurursan getiririz’ dönemi sona erdi”

Kocaeli 20.01.2021 - 10:48, Güncelleme: 20.01.2021 - 10:54
 

“Mazot doldurursan getiririz’ dönemi sona erdi”

Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli’ne tahsis edilen ve bir tanesi ‘Yenidoğan Ambulansı’ özellikli olan, 30 yeni ve tam donanımlı ambulans teslim töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Sağlıkta yaptığımız sessiz devrimle 2002 öncesinde yaşanan ‘ambulans arızalı, ekip ve malzeme yok, mazot yok doldurursan getiririz’ dönemi sona erdi” dedi.

Kocaeli Valiliği yerleşkesinde düzenlenen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Sarıoğlu, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Cemil Yaman, Sami Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve sağlık çalışanları katılım sağladı. GELİŞMİŞ ÜLKELERLE REKABET HALİNDEYİZ Programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bugün ilimiz için, acil sağlık hizmetleri için çok önemli bir gün. Kocaeli’de 30 yeni ambulansımız bugün itibariyle hizmete girdi.2020 yılı içerisinde 158 bin 276 vakaya müdahale edilmiş ve 2 milyon 847 bin km mesafe kat edilmiştir. Ülkemizde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık hizmetleri konusunda devrim yapıldığı hepimizin malumudur. Başta tesisleşme ve tetkik, tedavi, hastane ve hekimlerimiz dahil olmak üzere dünyadaki gelişmiş ülkelerle rekabet halindeyiz. Özellikle erken müdahale, hastalarımızın sağlık kuruluşlarına nakli konusunda ambulanslarımızın yeterli olması bizim için fevkalade önemli. Bugün için ilimizde 84 ambulansa ulaşmış bulunuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. SESSİZ DEVRİM YAPTIK Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Sağlıkta yaptığımız sessiz devrimle 2002 öncesinde yaşanan ‘ambulans arızalı, ekip ve malzeme yok, mazot yok doldurursan getiririz’ dönemi sona erdi. Geldiğimiz noktada Sağlık Bakanlığımızca tahsis edilen 30 Acil Yardım Ambulans ile toplam sayı 84’e ulaşmıştır. Hayırlı olsun” dedi. Başkan Büyükakın’ın ardından son olarak Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Acil sağlık hizmetleri filosuna katılan 30 ambulans, vakalara müdahale etmek için görev bölgelerine doğru hızla  yola çıkacak. Hizmete alınan ambulanslar, Kocaeli’nde ki acil sağlık hizmetlerinin gücüne güç katacak, vatandaşlarımıza acil şifalar dağıtacak” açıklamasında bulundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli’ne tahsis edilen ve bir tanesi ‘Yenidoğan Ambulansı’ özellikli olan, 30 yeni ve tam donanımlı ambulans teslim töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Sağlıkta yaptığımız sessiz devrimle 2002 öncesinde yaşanan ‘ambulans arızalı, ekip ve malzeme yok, mazot yok doldurursan getiririz’ dönemi sona erdi” dedi.

Kocaeli Valiliği yerleşkesinde düzenlenen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Sarıoğlu, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Cemil Yaman, Sami Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve sağlık çalışanları katılım sağladı.

GELİŞMİŞ ÜLKELERLE REKABET HALİNDEYİZ

Programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bugün ilimiz için, acil sağlık hizmetleri için çok önemli bir gün. Kocaeli’de 30 yeni ambulansımız bugün itibariyle hizmete girdi.2020 yılı içerisinde 158 bin 276 vakaya müdahale edilmiş ve 2 milyon 847 bin km mesafe kat edilmiştir. Ülkemizde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık hizmetleri konusunda devrim yapıldığı hepimizin malumudur. Başta tesisleşme ve tetkik, tedavi, hastane ve hekimlerimiz dahil olmak üzere dünyadaki gelişmiş ülkelerle rekabet halindeyiz. Özellikle erken müdahale, hastalarımızın sağlık kuruluşlarına nakli konusunda ambulanslarımızın yeterli olması bizim için fevkalade önemli. Bugün için ilimizde 84 ambulansa ulaşmış bulunuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

SESSİZ DEVRİM YAPTIK

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Sağlıkta yaptığımız sessiz devrimle 2002 öncesinde yaşanan ‘ambulans arızalı, ekip ve malzeme yok, mazot yok doldurursan getiririz’ dönemi sona erdi. Geldiğimiz noktada Sağlık Bakanlığımızca tahsis edilen 30 Acil Yardım Ambulans ile toplam sayı 84’e ulaşmıştır. Hayırlı olsun” dedi. Başkan Büyükakın’ın ardından son olarak Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Acil sağlık hizmetleri filosuna katılan 30 ambulans, vakalara müdahale etmek için görev bölgelerine doğru hızla  yola çıkacak. Hizmete alınan ambulanslar, Kocaeli’nde ki acil sağlık hizmetlerinin gücüne güç katacak, vatandaşlarımıza acil şifalar dağıtacak” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.