Meme kanseri hastalarına Ramazan Ayı tavsiyeleri

Sağlık 10.03.2025 - 12:52, Güncelleme: 10.03.2025 - 12:52
 

Meme kanseri hastalarına Ramazan Ayı tavsiyeleri

Meme kanseri tanısı almış ya da tedavi sürecinde olan hastalar için oruç tutmak, özellikle sağlık durumlarının yakından değerlendirilmesini gerektirir. Memorial Ataşehir Hastanesi Meme ve Endokrin Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Çitgez, meme kanseri hastalarına Ramazan ayı konusunda önemli önerilerde bulundu.

Sağlık durumu stabil olan ve herhangi bir yan etki yaşamayan hastalar, doktorlarının onayı doğrultusunda oruç tutabilir. Ancak bunun için iftar ve sahur arasında yeterli miktarda sıvı tüketmek, dengeli bir beslenme düzeni oluşturmak ve genel sağlık kontrollerini aksatmamak çok önemlidir. Burada önemli olan, kişinin sağlığını riske atmamasıdır. Meme kanseri hastaları da bu ilke doğrultusunda önce kendi sağlıklarını korumaya özen göstermelidir.   İŞTE YAPILMASI GEREKENLER Oruç tutmayı planlayan meme kanseri hastalarının beslenme düzenine özel bir hassasiyet göstermesi gereklidir. Sahur ve iftar arasında; - Protein açısından zengin gıdalar(örneğin tavuk, balık, baklagiller) - Sebze ve meyve gibi vitamin, mineral kaynağı yiyecekler - Bolca su ve sıvı alımı yer almalıdır. Ayrıca yağlı, şekerli ve yüksek kalorili yiyeceklerden kaçınılmalıdır.  Oruç tutmayı düşünen meme kanseri hastaları için en önemli adım, doktorlarına danışmaktır. Tedavi sürecinde vücuda alınması gereken besin ve suyun kesintisiz bir şekilde sağlanması hayati öneme sahiptir. Sağlık her şeyin önünde gelir ve unutulmamalıdır ki, sağlıklı bir beden ve ruhla oruç tutmak daha anlamlıdır.
Meme kanseri tanısı almış ya da tedavi sürecinde olan hastalar için oruç tutmak, özellikle sağlık durumlarının yakından değerlendirilmesini gerektirir. Memorial Ataşehir Hastanesi Meme ve Endokrin Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Çitgez, meme kanseri hastalarına Ramazan ayı konusunda önemli önerilerde bulundu.

Sağlık durumu stabil olan ve herhangi bir yan etki yaşamayan hastalar, doktorlarının onayı doğrultusunda oruç tutabilir. Ancak bunun için iftar ve sahur arasında yeterli miktarda sıvı tüketmek, dengeli bir beslenme düzeni oluşturmak ve genel sağlık kontrollerini aksatmamak çok önemlidir. Burada önemli olan, kişinin sağlığını riske atmamasıdır. Meme kanseri hastaları da bu ilke doğrultusunda önce kendi sağlıklarını korumaya özen göstermelidir.  

İŞTE YAPILMASI GEREKENLER

Oruç tutmayı planlayan meme kanseri hastalarının beslenme düzenine özel bir hassasiyet göstermesi gereklidir.

Sahur ve iftar arasında;

- Protein açısından zengin gıdalar(örneğin tavuk, balık, baklagiller)

- Sebze ve meyve gibi vitamin, mineral kaynağı yiyecekler

- Bolca su ve sıvı alımı yer almalıdır. Ayrıca yağlı, şekerli ve yüksek kalorili yiyeceklerden kaçınılmalıdır. 

Oruç tutmayı düşünen meme kanseri hastaları için en önemli adım, doktorlarına danışmaktır. Tedavi sürecinde vücuda alınması gereken besin ve suyun kesintisiz bir şekilde sağlanması hayati öneme sahiptir. Sağlık her şeyin önünde gelir ve unutulmamalıdır ki, sağlıklı bir beden ve ruhla oruç tutmak daha anlamlıdır.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.