Motorine büyük zam!

Ekonomi 16.04.2022 - 14:56, Güncelleme: 16.04.2022 - 14:56
 

Motorine büyük zam!

Motorinin litre fiyatına 1 lira 79 kuruş zam yapıldı. Benzine ise zam yapılmadı

Motorinin litre fiyatı, 1 lira 79 kuruş zamlandı. Benzinde ise fiyat değişimi olmadı. Uygulanmaya başlanan zamla birlikte, motorinin litre fiyatı İ 22 TL’ye yükseldi. Benzine ise zam yapılmadı. Fiyatlar, iller, ilçeler ve firmalar arasında farklılık gösteriyor. Motorinin litre fiyatı, tam bir sene önce 6,43 TL, yıl başında ise 11,43 TL idi. Artışla birlikte, zam oranı, son bir yılda yüzde 242, yıl başından bu yana yüzde 92,5 oldu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Batı ülkelerinin Rus petrolünün satışlarını sınırlamaya dönük adımlarıyla petrol ve akaryakıt fiyatları son dönemde sert artış gösterdi. Dolar/TL’nin son yıllardaki sert yükselişi de, akaryakıt fiyatlarındaki artışta etkili oluyor.
Motorinin litre fiyatına 1 lira 79 kuruş zam yapıldı. Benzine ise zam yapılmadı

Motorinin litre fiyatı, 1 lira 79 kuruş zamlandı. Benzinde ise fiyat değişimi olmadı. Uygulanmaya başlanan zamla birlikte, motorinin litre fiyatı İ 22 TL’ye yükseldi. Benzine ise zam yapılmadı. Fiyatlar, iller, ilçeler ve firmalar arasında farklılık gösteriyor.

Motorinin litre fiyatı, tam bir sene önce 6,43 TL, yıl başında ise 11,43 TL idi. Artışla birlikte, zam oranı, son bir yılda yüzde 242, yıl başından bu yana yüzde 92,5 oldu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Batı ülkelerinin Rus petrolünün satışlarını sınırlamaya dönük adımlarıyla petrol ve akaryakıt fiyatları son dönemde sert artış gösterdi.

Dolar/TL’nin son yıllardaki sert yükselişi de, akaryakıt fiyatlarındaki artışta etkili oluyor.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.