Müsilaj artık yüzeyde görünmüyor

Gündem 18.07.2021 - 12:42, Güncelleme: 18.07.2021 - 12:42
 

Müsilaj artık yüzeyde görünmüyor

Marmara Denizi’nin uzaydan çekilen görüntülerinde müsilajın deniz yüzeyinden temizlendiği tespit edildi.

Marmara Denizi’ni saran ve Türkiye’nin en büyük deniz temizliği seferberliğinin başlatılmasına neden olan müsilajla mücadelede son durum uzaydan görüntülendi. Türkiye’nin ilk uydu yer istasyonu olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) UHUZAM tarafından, farklı dönemlerde müsilajın yoğunluğunu tespit etmek için çalışma başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamda, Marmara Denizi’nde müsilaj dağılımı birçok uydu aracılığıyla görüntülendi. Uzaydan görüntülerle su yüzeyindeki müsilajın son durumu tespit edildi. UYDU GÖRÜNTÜLERİ KARŞILAŞTIRILDI Marttan itibaren alınan uydu görüntüleri, 13 Temmuz günündekilerle de karşılaştırıldı. Görüntülerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ kapsamında başlattığı müsilaj temizleme seferberliğinin deniz yüzeyinde başarılı sonuç verdiği belirlendi. YOK DENECEK KADAR AZALDI Uydu görüntüleri aracılığıyla müsilajın en çok görüldüğü noktalar olan İzmit Körfezi ile çevresi, İstanbul Anadolu Yakası’nın kıyıları ve Adalar civarı ile Marmara Denizi’nin Kapıdağ Yarımadası’ndan İzmit Körfezi’ne kadar olan doğu kesiminde deniz salyasının yok denecek kadar azaldığı ve denizin eski haline döndüğü tespit edildi.
Marmara Denizi’nin uzaydan çekilen görüntülerinde müsilajın deniz yüzeyinden temizlendiği tespit edildi.

Marmara Denizi’ni saran ve Türkiye’nin en büyük deniz temizliği seferberliğinin başlatılmasına neden olan müsilajla mücadelede son durum uzaydan görüntülendi. Türkiye’nin ilk uydu yer istasyonu olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) UHUZAM tarafından, farklı dönemlerde müsilajın yoğunluğunu tespit etmek için çalışma başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamda, Marmara Denizi’nde müsilaj dağılımı birçok uydu aracılığıyla görüntülendi. Uzaydan görüntülerle su yüzeyindeki müsilajın son durumu tespit edildi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ KARŞILAŞTIRILDI

Marttan itibaren alınan uydu görüntüleri, 13 Temmuz günündekilerle de karşılaştırıldı. Görüntülerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ kapsamında başlattığı müsilaj temizleme seferberliğinin deniz yüzeyinde başarılı sonuç verdiği belirlendi.

YOK DENECEK KADAR AZALDI

Uydu görüntüleri aracılığıyla müsilajın en çok görüldüğü noktalar olan İzmit Körfezi ile çevresi, İstanbul Anadolu Yakası’nın kıyıları ve Adalar civarı ile Marmara Denizi’nin Kapıdağ Yarımadası’ndan İzmit Körfezi’ne kadar olan doğu kesiminde deniz salyasının yok denecek kadar azaldığı ve denizin eski haline döndüğü tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.