Nişasta bazlı şeker kotası yüzde 100 artırıldı!

Gündem 07.06.2021 - 09:42, Güncelleme: 07.06.2021 - 09:42
 

Nişasta bazlı şeker kotası yüzde 100 artırıldı!

Nişasta bazlı şeker kotası yüzde 100 artırıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla nişasta bazlı şekerlerin (NBŞ) kotası yüzde 100 artırılarak, yüzde 2.5’dan yüzde 5’e çıkarıldı. Muhalefet, Erdoğan’ın Biden'la yapacağı görüşme öncesi Bursa'da faaliyet gösteren ABD şirketine kıyak geçildiğini ve ABD'ye bir 'hediye' verildiğini öne sürdü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 2,5'tan yüzde 5'e çıkarılması korkunç bir karardır" dedi. Şeker Kotalarının Düzenlenmesi ve Uygulanmasına ilişkin yönetmelik Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikle birlikte Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) kotası yüzde 2.5'dan yüzde 5'e çıkarıldı. Karara muhalefetten tepkiler gösterildi.  
Nişasta bazlı şeker kotası yüzde 100 artırıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla nişasta bazlı şekerlerin (NBŞ) kotası yüzde 100 artırılarak, yüzde 2.5’dan yüzde 5’e çıkarıldı. Muhalefet, Erdoğan’ın Biden'la yapacağı görüşme öncesi Bursa'da faaliyet gösteren ABD şirketine kıyak geçildiğini ve ABD'ye bir 'hediye' verildiğini öne sürdü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 2,5'tan yüzde 5'e çıkarılması korkunç bir karardır" dedi.

Şeker Kotalarının Düzenlenmesi ve Uygulanmasına ilişkin yönetmelik Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikle birlikte Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) kotası yüzde 2.5'dan yüzde 5'e çıkarıldı. Karara muhalefetten tepkiler gösterildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.