Numan Kurtulmuş, İzmit Körfezi’ni inceledi!

Kocaeli 28.09.2021 - 11:10, Güncelleme: 28.09.2021 - 11:10
 

Numan Kurtulmuş, İzmit Körfezi’ni inceledi!

Numan Kurtulmuş, İzmit Körfezi’ni inceledi!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait deniz uçağı ile İzmit Körfezi'nde inceleme yaptı. Marmara Denizi'ni tehdit eden çevre kirliliği ile ilgili belediyenin çalışmalarını havadan inceleyen Kurtulmuş, şunları söyledi: "Yaz ayı boyunca Türkiye’nin gündemini meşgul eden ve Marmara Denizi ağırlıklı olarak gündeme gelen müsilaj meselesi sadece sonuçtan ibarettir. Çevreye karşı insanoğlunun duyarsızlığı, nehirler, göller, akarsular, denizlerimizi, toprağımızı kirletmemizin ve umarsızca çevreye zarar vermenin bir sonucu olarak karşımıza devasa bir müsilaj sorunu çıktı. Yaz aylarından itibaren de başkanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Marmara Denizi çevresindeki belediyelerimiz hep beraber müsilaj ile ilgili bilimsel çalışmalar yapıldı. Bu ülke sanayileşecek, gelişecek, şehirleşecek buna kimsenin itirazı olamaz. Herkesin birinci derecede gerçekten saygılı olması gereken şey çevredir" dedi. 'TEDBİRİ ALACAK İNSANOĞLUDUR' Çevreye saygı duymanın insana saygı duymanın, tabiata saygı duymanın bir gereği olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bir kere daha havadan yaptığımız gezintide gördük ki, bizim tüm gücümüzle yaşadığımız çevreyi korumak açısından titiz ve hassas olmalıyız. Bu sadece Türkiye'nin, Marmara’nın meselesi değildir. Bütün insanlığın ortak sorunudur. Çevreye verilen tahribat kötü sonuçlar da doğuracaktır. Müsilaj, bunlardan birisi ayrıca buzulların erimesi, iklim değişikliği nedeniyle tufanların çıkıyor olması. Bunun tedbirini alacak olan da insanoğludur. İlgili kurumlar, belediyeler kimseye acımadan, kimsenin gözünün yaşına bakmadan, çevreyi kim tahrip ediyorsa onlara karşı her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.  
Numan Kurtulmuş, İzmit Körfezi’ni inceledi!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait deniz uçağı ile İzmit Körfezi'nde inceleme yaptı. Marmara Denizi'ni tehdit eden çevre kirliliği ile ilgili belediyenin çalışmalarını havadan inceleyen Kurtulmuş, şunları söyledi: "Yaz ayı boyunca Türkiye’nin gündemini meşgul eden ve Marmara Denizi ağırlıklı olarak gündeme gelen müsilaj meselesi sadece sonuçtan ibarettir. Çevreye karşı insanoğlunun duyarsızlığı, nehirler, göller, akarsular, denizlerimizi, toprağımızı kirletmemizin ve umarsızca çevreye zarar vermenin bir sonucu olarak karşımıza devasa bir müsilaj sorunu çıktı. Yaz aylarından itibaren de başkanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Marmara Denizi çevresindeki belediyelerimiz hep beraber müsilaj ile ilgili bilimsel çalışmalar yapıldı. Bu ülke sanayileşecek, gelişecek, şehirleşecek buna kimsenin itirazı olamaz. Herkesin birinci derecede gerçekten saygılı olması gereken şey çevredir" dedi.

'TEDBİRİ ALACAK İNSANOĞLUDUR'

Çevreye saygı duymanın insana saygı duymanın, tabiata saygı duymanın bir gereği olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bir kere daha havadan yaptığımız gezintide gördük ki, bizim tüm gücümüzle yaşadığımız çevreyi korumak açısından titiz ve hassas olmalıyız. Bu sadece Türkiye'nin, Marmara’nın meselesi değildir. Bütün insanlığın ortak sorunudur. Çevreye verilen tahribat kötü sonuçlar da doğuracaktır. Müsilaj, bunlardan birisi ayrıca buzulların erimesi, iklim değişikliği nedeniyle tufanların çıkıyor olması. Bunun tedbirini alacak olan da insanoğludur. İlgili kurumlar, belediyeler kimseye acımadan, kimsenin gözünün yaşına bakmadan, çevreyi kim tahrip ediyorsa onlara karşı her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.