Öğrenciler “Buralar Bizde Öğretmenim" dediler

Çayırova 30.05.2021 - 10:47, Güncelleme: 30.05.2021 - 10:47
 

Öğrenciler “Buralar Bizde Öğretmenim" dediler

Güzeltepe İlkokulu Öğrencileri, sınıf öğretmeni Selma Tutkun Acur rehberliğinde "Buralar Bizde Öğretmenim"e Twinning Projesi ile Covid 19-İzolasyon Sürecinde çocuklar üzerindeki olası Psikososyal etkilerinin olumsuzluklarını en aza indirgemişlerdiler.

7-11 YAŞ GRUB U ÇOCUKLARDA YAPILDI  7-11 yaş grubu somut işlemler dönemi  çocuklarının içinde  yer aldığı  Proje Kurucuları Konya'dan Hamza Evmez ve Antalya'dan Halime İltar rehberliğinde 10 Türk ve 4 Azerbaycan ortaklarının bulunduğu proje ile çocuklar hayata tutundu. İzolasyon sürecinde yaşanılan kaygı ve korku gibi olumsuz duygular bu proje ile en aza indirildi. "Okul Dört Duvardan İbaret Değildir" vizyonunu benimseyen proje paydaşları ve "Okul Her Yerde" sloganı ile yola çıkan çocuklar öğretmen-veli-öğrenci işbirliği ile böylesi zor bir dönemde mucizeler yarattı. Tam bir terapi içeriğine sahip olan proje çocuklarda empatik  yaklaşımı canlı tutmakla birlikte duygularını ifade etme, oto kontrol mekanizması yönetebilme, stresle baş edebilme ve problem çözme becerileri kazanarak analitik düşünme yetisi ile olayları sentezlemeyi öğrenirken etkili öğrenmenin var olduğu projede teknolojik inovasyonu da göz önünde bulundurarak Web 2.0 araçları ile digital yeterlilik becerisi geliştirdiler.    
Güzeltepe İlkokulu Öğrencileri, sınıf öğretmeni Selma Tutkun Acur rehberliğinde "Buralar Bizde Öğretmenim"e Twinning Projesi ile Covid 19-İzolasyon Sürecinde çocuklar üzerindeki olası Psikososyal etkilerinin olumsuzluklarını en aza indirgemişlerdiler.

7-11 YAŞ GRUB U ÇOCUKLARDA YAPILDI 

7-11 yaş grubu somut işlemler dönemi  çocuklarının içinde  yer aldığı  Proje Kurucuları Konya'dan Hamza Evmez ve Antalya'dan Halime İltar rehberliğinde 10 Türk ve 4 Azerbaycan ortaklarının bulunduğu proje ile çocuklar hayata tutundu. İzolasyon sürecinde yaşanılan kaygı ve korku gibi olumsuz duygular bu proje ile en aza indirildi. "Okul Dört Duvardan İbaret Değildir" vizyonunu benimseyen proje paydaşları ve "Okul Her Yerde" sloganı ile yola çıkan çocuklar öğretmen-veli-öğrenci işbirliği ile böylesi zor bir dönemde mucizeler yarattı. Tam bir terapi içeriğine sahip olan proje çocuklarda empatik  yaklaşımı canlı tutmakla birlikte duygularını ifade etme, oto kontrol mekanizması yönetebilme, stresle baş edebilme ve problem çözme becerileri kazanarak analitik düşünme yetisi ile olayları sentezlemeyi öğrenirken etkili öğrenmenin var olduğu projede teknolojik inovasyonu da göz önünde bulundurarak Web 2.0 araçları ile digital yeterlilik becerisi geliştirdiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.