Okullar kapandı ama telafi eğitimleri başlıyor!

Eğitim 02.07.2021 - 09:33, Güncelleme: 02.07.2021 - 09:33
 

Okullar kapandı ama telafi eğitimleri başlıyor!

KATILIM GÖNÜLLÜK ESASINA BAĞLI;

İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün yaz tatili dönemine giriyor ancak okullar kapanmayacak. 5 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 31 Ağustos'a kadar devam edecek olan "Telafide Ben de Varım" programı başvurularının bugün son günü. Telafi eğitimlerine; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler ve halk eğitim merkezleri de destek verecek. Öğrenciler bu programlarla sosyal ve psikolojik açıdan desteklenecek. Katılım ise gönüllülük esasına bağlı olacak. Okul öncesi eğitimden yararlanamayanlar için bu süreçte yaz okulları da açık olacak. İkinci sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak. Öğrencilerin karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişime açıldı. Talep eden öğrencilere basılı karneleri bugün okul müdürlüklerince verilebilecek. Sorumluluk sınavları da bugün tamamlanacak.
KATILIM GÖNÜLLÜK ESASINA BAĞLI;

İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün yaz tatili dönemine giriyor ancak okullar kapanmayacak.

5 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 31 Ağustos'a kadar devam edecek olan "Telafide Ben de Varım" programı başvurularının bugün son günü. Telafi eğitimlerine; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler ve halk eğitim merkezleri de destek verecek. Öğrenciler bu programlarla sosyal ve psikolojik açıdan desteklenecek. Katılım ise gönüllülük esasına bağlı olacak.

Okul öncesi eğitimden yararlanamayanlar için bu süreçte yaz okulları da açık olacak. İkinci sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak. Öğrencilerin karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişime açıldı. Talep eden öğrencilere basılı karneleri bugün okul müdürlüklerince verilebilecek. Sorumluluk sınavları da bugün tamamlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.