Önemli AR-GE projelerine dahil edildiler

Gebze 25.01.2021 - 17:58, Güncelleme: 25.01.2021 - 17:58
 

Önemli AR-GE projelerine dahil edildiler

ÖĞRENCİLERE GEBZE’DE BÜYÜK FIRSAT

TÜBİTAK UME, nitelikli insan kaynağının ülkeye kazandırılması hedefi doğrultusunda yükseköğrenim öğrencilerine Ar-Ge projelerinde yer alma fırsatı vermeye devam ediyor. TÜBİTAK UME, lisans ve üstü öğrencilerin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri hedefiyle yürüttüğü desteğini 2020 yılında da sürdürdü. Milli teknoloji hamlesinin bir gereği ve üstlendiği sorumluluklar çerçevesinde TÜBİTAK UME’nin sağladığı destekle yükseköğrenim öğrencileri, alanlarında deneyim ve uygulamalı eğitim alabilme olanağı buluyorlar. Bunun yanı sıra yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlarda yürütülen projelerde etkin bir biçimde yer alarak bilimsel metroloji ile yakından temas etme şansını da yakalıyorlar. ÖĞRENCİLERE UYGULAMA DENEYİMİ KAZANDIRILDI Bu kapsamda 2020 yılında, TÜBİTAK’ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yaptığı protokol kapsamında lazer teknolojileri, optik, elektro optik ve fotonik, biyoteknoloji, mikro ve nano teknoloji, nükleer enerji vb. alanlarda akademik çalışma gerçekleştiren 17 doktora öğrencisine Ulusal Metroloji Enstitüsü’nde bursiyer olarak yer alma imkânı verildi. Öğrenciler, gerçekleştirilen önemli araştırma geliştirme çalışmalarına da dâhil edildi. Yine sadece 2020 yılında 102 lisans öğrencisine staj ve iş yeri mühendislik eğitimi olanağı sunularak, öğrencilerin çeşitli laboratuvarlarda mühendislik uygulama deneyimi kazanmaları da sağlandı. DESTEK, GELECEK YILLARDA DA DEVAM EDECEK Ayrıca COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında başlatılan ve ülke genelinde büyük ilgi gören Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) çerçevesinde görev alan 21 bursiyer ülkemiz için son derece önemli olan COVID-19 virüsünün tespitinde kullanılan PCR testlerinin daha yüksek doğrulukta sonuç vermesini sağlayan yeni bir referans malzemesinin geliştirilmesi gibi projelerin içerisinde de yer aldı. Bu yıl içinde, Ulusal Metroloji Enstitüsü’nde aktif olarak Ar-Ge çalışmalarında katkı sunmaya devam eden bursiyerler ile birlikte, TÜBİTAK BİDEB’in yayınladığı ikinci çağrı duyurusu kapsamında 24 yeni STAR bursiyeri daha çalışmalara dâhil edilecek olup TÜBİTAK UME toplamda 45 stajyer araştırmacı bursiyere ev sahipliği yapacak. TÜBİTAK UME ülkenin metroloji alanında öncü kuruluşu olma sorumluluğuyla üniversite öğrencilerinin bilimsel gelişimine destek vermeye hem bu yıl hem de gelecek yıllarda devam edecek.
ÖĞRENCİLERE GEBZE’DE BÜYÜK FIRSAT

TÜBİTAK UME, nitelikli insan kaynağının ülkeye kazandırılması hedefi doğrultusunda yükseköğrenim öğrencilerine Ar-Ge projelerinde yer alma fırsatı vermeye devam ediyor.

TÜBİTAK UME, lisans ve üstü öğrencilerin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri hedefiyle yürüttüğü desteğini 2020 yılında da sürdürdü. Milli teknoloji hamlesinin bir gereği ve üstlendiği sorumluluklar çerçevesinde TÜBİTAK UME’nin sağladığı destekle yükseköğrenim öğrencileri, alanlarında deneyim ve uygulamalı eğitim alabilme olanağı buluyorlar. Bunun yanı sıra yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlarda yürütülen projelerde etkin bir biçimde yer alarak bilimsel metroloji ile yakından temas etme şansını da yakalıyorlar.

ÖĞRENCİLERE UYGULAMA DENEYİMİ KAZANDIRILDI

Bu kapsamda 2020 yılında, TÜBİTAK’ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yaptığı protokol kapsamında lazer teknolojileri, optik, elektro optik ve fotonik, biyoteknoloji, mikro ve nano teknoloji, nükleer enerji vb. alanlarda akademik çalışma gerçekleştiren 17 doktora öğrencisine Ulusal Metroloji Enstitüsü’nde bursiyer olarak yer alma imkânı verildi. Öğrenciler, gerçekleştirilen önemli araştırma geliştirme çalışmalarına da dâhil edildi. Yine sadece 2020 yılında 102 lisans öğrencisine staj ve iş yeri mühendislik eğitimi olanağı sunularak, öğrencilerin çeşitli laboratuvarlarda mühendislik uygulama deneyimi kazanmaları da sağlandı.

DESTEK, GELECEK YILLARDA DA DEVAM EDECEK

Ayrıca COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında başlatılan ve ülke genelinde büyük ilgi gören Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) çerçevesinde görev alan 21 bursiyer ülkemiz için son derece önemli olan COVID-19 virüsünün tespitinde kullanılan PCR testlerinin daha yüksek doğrulukta sonuç vermesini sağlayan yeni bir referans malzemesinin geliştirilmesi gibi projelerin içerisinde de yer aldı. Bu yıl içinde, Ulusal Metroloji Enstitüsü’nde aktif olarak Ar-Ge çalışmalarında katkı sunmaya devam eden bursiyerler ile birlikte, TÜBİTAK BİDEB’in yayınladığı ikinci çağrı duyurusu kapsamında 24 yeni STAR bursiyeri daha çalışmalara dâhil edilecek olup TÜBİTAK UME toplamda 45 stajyer araştırmacı bursiyere ev sahipliği yapacak. TÜBİTAK UME ülkenin metroloji alanında öncü kuruluşu olma sorumluluğuyla üniversite öğrencilerinin bilimsel gelişimine destek vermeye hem bu yıl hem de gelecek yıllarda devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.