“Oylar internet üzerinden kullanılsın!”

Siyaset 07.07.2021 - 09:31, Güncelleme: 07.07.2021 - 09:31
 

“Oylar internet üzerinden kullanılsın!”

CHP’DEN OY VERME ÖNERİSİ;

Sandığa giderek oy kullanma yönteminin yanı sıra CHP, internet yoluyla da online oy verme olanağının sağlanması gerektiğini savundu. 2023 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için  siyasi partiler, hazırlıklarına devam ediyor. Cumhur İttifakı tarafında AK Parti ve MHP tarafından seçimlerde siyasi partilere ilişkin mevzuatta değişiklik yapılma çalışmaları devam ederken, CHP de kendi çalışmasını başlattı. Partiden ise oy kullanmanın nasıl olması gerektiğine dair alışılmadık bir öneri geldi. SANDIĞA GİDİLMEDEN DE OY KULLANILSIN CHP seçimlerde oy kullanmanın artık internet üzerinden yapılması gerektiğini belirterek önerisini şu şekilde açıkladı. "Yüksek Seçim Kurulu’nun bir yüksek yargı organı olarak yeniden yapılandırılması çerçevesinde, seçim yasası, seçim hukukunun belirli bir dönemde sayısal çoğunluğu elde etmiş siyasal partinin manipülasyonlarına olanak tanımayan bir biçimde düzenlenmelidir.  Bu çerçevede, güvenilir, saydam ve denetime açık bir alt yapı oluşturularak, sandığa giderek oy kullanma yönteminin yanı sıra internet yoluyla da oy verme olanağı sağlanmalıdır."
CHP’DEN OY VERME ÖNERİSİ;

Sandığa giderek oy kullanma yönteminin yanı sıra CHP, internet yoluyla da online oy verme olanağının sağlanması gerektiğini savundu.

2023 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için  siyasi partiler, hazırlıklarına devam ediyor. Cumhur İttifakı tarafında AK Parti ve MHP tarafından seçimlerde siyasi partilere ilişkin mevzuatta değişiklik yapılma çalışmaları devam ederken, CHP de kendi çalışmasını başlattı. Partiden ise oy kullanmanın nasıl olması gerektiğine dair alışılmadık bir öneri geldi.

SANDIĞA GİDİLMEDEN DE OY KULLANILSIN

CHP seçimlerde oy kullanmanın artık internet üzerinden yapılması gerektiğini belirterek önerisini şu şekilde açıkladı. "Yüksek Seçim Kurulu’nun bir yüksek yargı organı olarak yeniden yapılandırılması çerçevesinde, seçim yasası, seçim hukukunun belirli bir dönemde sayısal çoğunluğu elde etmiş siyasal partinin manipülasyonlarına olanak tanımayan bir biçimde düzenlenmelidir.  Bu çerçevede, güvenilir, saydam ve denetime açık bir alt yapı oluşturularak, sandığa giderek oy kullanma yönteminin yanı sıra internet yoluyla da oy verme olanağı sağlanmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.