Patlamada ölen işçiler Kocaelili çıktı

Gebze 01.05.2022 - 14:36, Güncelleme: 01.05.2022 - 14:43
 

Patlamada ölen işçiler Kocaelili çıktı

Patlamada ölen işçiler Kocaelili çıktı

İstanbul Tuzla Orhanlı Ortamahalle Atayolu Caddesi'ndeki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'ndeki bir boya fabrikasında patlama ve ardından da yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tuzla'da kimyevi üretim yapılan bir fabrikada saat 13.15'te henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı belirtildi. Olay yerine ivedilikle itfaiye, sağlık, güvenlik ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği bildirilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: 9 İŞÇİ YARALI "Müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif yaralanan 9 işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, Tayfun Aydın, Mustafa Öztürk ve Turgay Tüney maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz." BÜYÜKGÖZ DUYURDU Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangında ölen işçilerin Kocaelili olduğunu açıkladı. Başkan Büyükgöz, yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Büyükgöz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Tuzla’da bugün meydana gelen elim patlamada üç Gebzeli kardeşimizi kaybettik. Rabbim Ramazan ayının hürmetine onlara rahmet etsin, ailelerine sabır versin inşallah. Yine bu patlamada yaralanan kardeşlerimize de Cenab-ı Hakktan acil şifa niyaz ediyorum." ÜÇ DEĞİL İKİ İŞÇİ Zinnur Büyükgöz, işçilerden 3’ünün de Gebze’de oturduğunu söyledi ancak sadece 2’sinin Gebzeli olduğu öğrenildi. O isimlerden biri 45 yaşındaki Tayfun Aydın. Bir ay önce fabrikada işe başlayan ve evli olduğu öğrenilen Aydın’ın cenazesi, dün Gebze Beylikbağı Nur Camii’nden kılınan cenaze namazı sonrası Pelitli Mezarlığında toprağa verildi. Turgay Tüney de aynı patlamada ölen ikinci Gebzeli işçi. Beylikbağı Mahallesi 33. Sokak No: 12’de ikamet eden Tüney’in 4 ay önce işbaşı yaptığı öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası Tüney’in cenazesi, bugün öğle namazı sonrası Giresun Dereli ilçesi Çalca Köyü Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Patlamada ölen işçiler Kocaelili çıktı

İstanbul Tuzla Orhanlı Ortamahalle Atayolu Caddesi'ndeki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'ndeki bir boya fabrikasında patlama ve ardından da yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tuzla'da kimyevi üretim yapılan bir fabrikada saat 13.15'te henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı belirtildi. Olay yerine ivedilikle itfaiye, sağlık, güvenlik ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği bildirilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

9 İŞÇİ YARALI

"Müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif yaralanan 9 işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, Tayfun Aydın, Mustafa Öztürk ve Turgay Tüney maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz."

BÜYÜKGÖZ DUYURDU

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangında ölen işçilerin Kocaelili olduğunu açıkladı. Başkan Büyükgöz, yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Büyükgöz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Tuzla’da bugün meydana gelen elim patlamada üç Gebzeli kardeşimizi kaybettik. Rabbim Ramazan ayının hürmetine onlara rahmet etsin, ailelerine sabır versin inşallah. Yine bu patlamada yaralanan kardeşlerimize de Cenab-ı Hakktan acil şifa niyaz ediyorum."

ÜÇ DEĞİL İKİ İŞÇİ

Zinnur Büyükgöz, işçilerden 3’ünün de Gebze’de oturduğunu söyledi ancak sadece 2’sinin Gebzeli olduğu öğrenildi. O isimlerden biri 45 yaşındaki Tayfun Aydın. Bir ay önce fabrikada işe başlayan ve evli olduğu öğrenilen Aydın’ın cenazesi, dün Gebze Beylikbağı Nur Camii’nden kılınan cenaze namazı sonrası Pelitli Mezarlığında toprağa verildi. Turgay Tüney de aynı patlamada ölen ikinci Gebzeli işçi. Beylikbağı Mahallesi 33. Sokak No: 12’de ikamet eden Tüney’in 4 ay önce işbaşı yaptığı öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası Tüney’in cenazesi, bugün öğle namazı sonrası Giresun Dereli ilçesi Çalca Köyü Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.